Representants de Creu Roja a Catalunya i Mercadona en un moment de la donació

Mercadona entrega més de 6.000 quilos de cigrons cuits a Creu Roja a Catalunya

10 de juny de 2022
  • De gener a maig, la companyia ha entregat més de 2,1 milions de quilos d'aliments de primera necessitat a entitats socials catalanes, que se sumen als més de 5,3 milions donats durant 2021.
  • Col·labora diàriament amb 157 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, i participen els 251 supermercats.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiva l'entrega de 6.041 quilos de cigrons cuits (que equivalen a 10.640 pots de 570 grams cada un) a Creu Roja a Catalunya.

La nova donació feta a Creu Roja forma part de les que la companyia du a terme en diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya a conseqüència de la situació derivada de la pandèmia. En total, des de l'1 de gener fins al 30 de maig, ha entregat 2.186.149 quilos d'aliments, tant secs com frescos, i articles d'higiene personal, que se sumen als més de 5,3 milions de quilos (concretament 5.396.000 quilos) donats durant 2021, any en què va incrementar un 77 % les donacions.

Mercadona col·labora diàriament amb 157 entitats socials i organitzacions benèfiques de tot el territori, com els quatre bancs d'aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les entitats col·laboradores, Creu Roja de Catalunya i el banc de productes no alimentaris La Nau, entre altres. Del total d'entitats, 103 corresponen a les comarques de Barcelona, 24 a Tarragona, 21 a Girona i 9 a les comarques de Lleida. A més, cal afegir que ha anat ampliant progressivament el nombre de supermercats que fan donacions de productes no aptes per a la venda, però sí que ho són per al consum i, des de fa més d'un any i mig, participen totes les botigues que la cadena té a Catalunya, 251 en total.

Dels més de 2,1 milions de quilos donats des de principi d'any, més d'1,4 milions de quilos s'han repartit entre les entitats socials de les comarques de Barcelona, 369.000 quilos, entre les de Tarragona, i 226.000 i 131.000 han anat a les comarques de Girona i de Lleida, respectivament.

El president de Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha assenyalat: "El suport reiterat de Mercadona ens ajuda a donar resposta a les necessitats de totes aquelles persones que, en el marc de la crisi postpandèmia, continuen dirigint-se a Creu Roja". Quitet també ha posat en relleu que "davant d'este context agreujat per la incertesa econòmica, una vegada més el compromís social del sector empresarial torna a ser més necessari que mai per a no deixar a ningú darrere".

Per la seua part, el director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha destacat "la important labor que du a terme Creu Roja, així com la resta d'entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya" i ha assenyalat que "en els primers quatre mesos de 2022, hem donat més de 2,1 milions de quilos d'aliments i articles d'higiene personal. Això representa per a la companyia la satisfacció de dur a terme els nostres objectius de solidaritat i responsabilitat social per a ajudar a pal·liar, en la mesura que siga possible, les demandes de les persones més necessitades".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit. Com a part d'este pla, col·labora amb més de 350 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials i organitzacions benèfiques d'Espanya i Portugal als quals fa donacions diàriament. De fet, en 2021 la companyia va donar a totes estes entitats un total de 20.600 tones d'aliments, de les quals més de 5.300 són a Catalunya. Estes quantitats han anat incrementant des que va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat a les entitats socials i organitzacions benèfiques amb les quals col·labora habitualment.

Així mateix, la companyia té implantades diverses estratègies per a evitar el desaprofitament d'aliments i col·labora amb altres iniciatives com la Gran Recollida o les Operacions Quilo, a les quals dona suport amb els seus recursos humans i logístics.

La resposta integral i coordinada de Creu Roja

Des de l'inici de la pandèmia el març de 2020 fins al primer trimestre de 2022, el Pla Creu Roja RESPON contra el coronavirus ha donat suport humanitari a més de 621.000 persones a Catalunya, que han rebut atenció humanitària de primera necessitat: aliments i altres productes bàsics. A través d'este pla, s'han distribuït quasi 5 milions de quilos d'aliments (4.943.820 kg), 111.752 kits d'ajuda bàsica i 74.534 targetes de prepagament.

Al llarg d'esta crisi, s'han aconseguit més de 434 col·laboracions empresarials, siguen donacions de productes, aportacions econòmiques o col·laboracions d'altres tipologies, com la cessió d'espais, de vehicles o de maquinària industrial.

Representants de Creu Roja a Catalunya i Mercadona en un moment de la donacióRepresentants de Creu Roja a Catalunya i Mercadona en un moment de la donació.