Isabel Gomis i Rafa Piñero durant l'entrega de la donació al Banc d'Aliments de Cadis

Mercadona entrega més de 5.000 quilos d'aliments al Banc d'Aliments de Cadis

30 de setembre de 2021
  • La companyia aferma la col·laboració amb el Banc d'Aliments de Cadis i entrega productes de primera necessitat.
  • Mercadona col·labora amb 24 menjadors socials de la província i amb altres entitats socials, amb entregues diàries de productes aptes per a la venda, però no per al consum.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, continua reforçant el seu Model Responsable. En este sentit i en el marc del conveni de col·laboració que la cadena té subscrit amb el Banc d'Aliments de Cadis, li ha entregat 5.280 quilos de productes de primera necessitat per a distribuir-los entre les persones més necessitades a través de les diferents entitats benèfiques que col·laboren amb el Banc d'Aliments.

La presidenta del Banc d'Aliments de Cadis, Isabel Gomis, ha mostrat l'agraïment a Mercadona, ja que "accions com estes ens animen a continuar treballant per les causes socials i per construir una societat més justa". Gomis ha destacat que "la solidaritat i el compromís social que demostren amb les seues donacions seran de gran ajuda per a atendre la demanda de les associacions i entitats que atenem".

Rafa Piñero, director de Relacions Institucionals de Mercadona a Cadis, assenyala que "la companyia, que té el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments, menjadors i altres entitats socials de Cadis, província en la qual ha donat des de principi d'any més de 528 tones d'aliments, que equivalen a 8.808 carros de la compra. Des de Mercadona perseguim un únic objectiu: fer el que calga per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables, més encara en la conjuntura actual".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit. Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. En particular, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic.

A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients. Des de l'any 2011, és soci del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Isabel Gomis i Rafa Piñero durant l'entrega de la donació al Banc d'Aliments de CadisIsabel Gomis i Rafa Piñero durant l'entrega de la donació al Banc d'Aliments de Cadis.