Responsables de la Creu Roja i Mercadona a Catalunya en un moment de la donació

Mercadona entrega més de 6.000 quilos de llegums cuits a Creu Roja a Catalunya

13 de desembre de 2021
  • Col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, i participen els 251 supermercats que la cadena té a Catalunya.
  • De gener a novembre, la companyia ha entregat més de 4,7 milions de quilos d'aliments de primera necessitat a entitats socials catalanes, que se sumen als més de 3 milions donats durant 2020.
  • Reforça el seu compromís solidari i continua incrementant les donacions a conseqüència de la situació derivada de la COVID-19.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiva l'entrega de 6.041 quilos de cigrons cuits (que equivalen a 10.640 pots de 570 grams cada un) a Creu Roja a Catalunya.

La nova donació feta a Creu Roja forma part de les que la companyia du a terme en diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya a conseqüència de la situació derivada de la pandèmia. En total, des de l'1 de gener al 30 de novembre, ha entregat 4.738.000 quilos d'aliments, tant secs com frescos, i articles d'higiene personal que se sumen a les més de 3 milions de quilos (3.046.000) donats durant 2020, any en què va duplicar les donacions.

Mercadona col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de tot el territori, com els quatre bancs d'aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, i les seues entitats col·laboradores, Creu Roja de Catalunya i el banc de productes no alimentaris La Nau, entre altres. Del total d'entitats, 98 corresponen a les comarques de Barcelona, 27 a Tarragona, 22 a Girona i 9 a les comarques de Lleida. A més, cal afegir que ha anat ampliant progressivament el nombre de supermercats que fan donacions de productes no aptes per a la venda, però sí que ho són per al consum i, des de fa més d'un any, participen totes les botigues que la cadena té a Catalunya, 251 en total.

Dels més de 4,7 milions de quilos donats des de principi d'any, més de 3 s'han repartit entre les entitats socials de les comarques de Barcelona, 850 entre les de Tarragona i 505 i 249 han anat a les comarques de Girona i de Lleida, respectivament.

Des de principi d'any, la companyia ha fet efectives diverses donacions de productes de primera necessitat a Creu Roja. En este sentit, el president de Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha assenyalat que "la donació sostinguda i continuada d'aliments durant la pandèmia de la COVID-19 ha sigut absolutament imprescindible per a lluitar contra la situació de vulnerabilitat sobrevinguda de les famílies directament afectades per la crisi sanitària, social i econòmica, però és també un ferm compromís cap a la consecució del primer Objectiu de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, que és el de 'Fam Zero'".

Per la seua part, el director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha destacat "la important labor que du a terme Creu Roja, així com la resta d'entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya" i ha assenyalat que "de gener a novembre portem donats més de 4,7 milions de quilos d'aliments i articles d'higiene personal, xifra que supera àmpliament les més de 3.000 tones de l'exercici 2020, any en què les donacions es van multiplicar per dos. Això representa per a la companyia la satisfacció de dur a terme els nostres objectius de solidaritat i responsabilitat social per a ajudar a pal·liar, en la mesura que siga possible, les demandes de les persones més necessitades".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit. En el marc d'esta política, col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals fa donacions diàriament i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen. De fet, en 2020 la companyia va donar a totes estes entitats un total de 17.000 tones d'aliments, de les quals més de 3.000 són a Catalunya. Estes quantitats han anat incrementant des que va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat a les entitats socials i organitzacions benèfiques amb les quals col·labora habitualment.

Respecte a Catalunya, treballa amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, a les quals dona aliments diàriament, i participen els 251 supermercats que la cadena té al territori.

La resposta integral i coordinada de Creu Roja

Des de l'inici de la pandèmia el març de 2020 fins a este desembre, el Pla Creu Roja RESPON contra el coronavirus ha donat suport humanitari a més de 601.396 persones, que han rebut atenció humanitària de primera necessitat: aliments i altres productes bàsics. A través d'este pla, s'han distribuït més de 4,5 milions de quilos d'aliments (4.775.850 kg), 111.309 kits d'ajuda bàsica i 72.773 targetes de prepagament.

Més de 6.000 persones s'han incorporat com a voluntàries durant la pandèmia per a poder tirar avant estes accions humanitàries.

Al llarg d'esta crisi, s'han aconseguit més de 420 col·laboracions empresarials, ja siguen donacions de productes, aportacions econòmiques o col·laboracions d'altres tipologies, com la cessió d'espais, de vehicles o de maquinària industrial.

Responsables de la Creu Roja i Mercadona a Catalunya en un moment de la donació

Responsables de la Creu Roja i Mercadona a Catalunya en un moment de la donació.

Entrega de productes de Mercadona a Creu Roja a Catalunya

Entrega de productes de Mercadona a Creu Roja a Catalunya.