Donació d'aliments de Mercadona a Sevilla

Mercadona entrega al Banc d'Aliments de Sevilla la seua donació anual

26 de juny de 2024
  • La companyia reforça el seu compromís amb la institució perquè puga atendre les necessitats bàsiques dels 40.000 usuaris que té a la província.

Dins de la seua estratègia de responsabilitat social, Mercadona ha entregat al Banc d'Aliments de Sevilla la seua donació anual. En esta ocasió, la companyia ha donat 17.280 pots de tomaca fregida. D'esta manera, la companyia de supermercats físics i de venda online reforça el seu compromís amb la institució perquè continue atenent les necessitats bàsiques dels 40.000 usuaris que l'entitat té a la província.

Segons Jesús Maza, president del Banc d'Aliments de Sevilla, esta donació suposa "una aportació important per a l'estoc del nostre magatzem d'aliments no peribles, ja que són aliments que componen la cistella bàsica de productes que s'entreguen diàriament a les entitats col·laboradores". Una vegada més, des del Banc d'Aliments de Sevilla, "s'agraïx a Mercadona està contribució anual i la resta de col·laboracions que s'han fet al llarg de l'any".

Per la seua part, Elena Cintado, directora de Relacions Externes de Mercadona a la província de Sevilla, indica que esta donació anual és una mostra del "ferm compromís" de Mercadona "amb aquelles entitats que donen servici als col·lectius més desfavorits, com és el cas del Banc d'Aliments de Sevilla".

Pla d'Acció Social de Mercadona

Com a part de la seua acció social, i per tal de mantindre el seu compromís amb els col·lectius més vulnerables, Mercadona fa un important esforç per ampliar la seua xarxa de col·laboració amb entitats socials. A Andalusia, al tancament del passat exercici, la companyia col·laborava diàriament amb 212 entitats socials, a les quals va entregar 4.772 tones de productes en el conjunt de l'any; l'equivalent a 79.545 carros de la compra.

A la província de Sevilla, l'empresa va donar l'any passat 661 tones d'aliments de primera necessitat a les 43 entitats socials amb les quals col·labora, entre les quals es troba el Banc d'Aliments de Sevilla. Este volum es traduiria en més d'11.000 carros de la compra.

Mercadona també col·labora any rere any en les diferents campanyes organitzades per la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL). A més de la recent Recollida de Primavera, cal destacar la Gran Recollida d'Aliments que va tindre lloc del 24 al 30 de novembre de 2023 i gràcies a la qual entre la companyia i els seus clients es van donar més de 2,6 milions d'euros per a transformar-los íntegrament en aliments.

Una política integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part del que rep d'esta. Amb este objectiu desenvolupa el seu Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

Així mateix, Mercadona col·labora amb fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de la companyia és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats amb camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.