Façana exterior botiga Mercadona

Mercadona entrega al Banc d'Aliments de La Rioja 5.500 litres de llet

06 de setembre de 2019
  • La cadena de supermercats ha donat 96.000 quilos de productes de primera necessitat en 2018 a La Rioja.

Mercadona ha donat al Banc d'Aliments de La Rioja 5.500 litres de llet. Es renova així el conveni de col·laboració entre les dos entitats a través del qual Mercadona, en els últims set anys, ha donat al Banc d'Aliments de La Rioja més de 31.000 quilos de productes de primera necessitat. El conveni inclou, a més, altres ajudes, com la donació diària de productes de primera necessitat i la participació en les diverses campanyes de recollida d'aliments que organitza el Banc d'Aliments de La Rioja.

En l'entrega han estat presents José Manuel Pascual-Salcedo, president del Banc d'Aliments de La Rioja, i Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja. Flandes ha ressaltat que "un dels punts principals de la responsabilitat social empresarial de Mercadona a La Rioja és el suport al banc d'aliments, que desenvolupa una gran tasca ajudant els que més ho necessiten". Pascual-Salcedo, per la seua banda, ha agraït a Mercadona "la col·laboració diària que manté Mercadona, a través de la nostra entitat, amb els més necessitats de la societat de La Rioja, a la qual hui hem de sumar els 5.500 litres de llet, producte que, actualment, era deficitari al nostre magatzem". 

Com a part de la seua responsabilitat social empresarial, Mercadona no només du a terme esta col·laboració amb el Banc d'Aliments de la Rioja, sinó que també col·labora diàriament amb el menjador social Cocina Económica, de Logronyo, amb la donació de productes de primera necessitat. Estes col·laboracions van arribar, l'any passat, a 96.000 quilos d'aliments, donats a La Rioja.

José Manuel Pascual-Salcedo, president del Banc d'Aliments de La Rioja, i Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a La RiojaJosé Manuel Pascual-Salcedo, president del Banc d'Aliments de La Rioja, i Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja.

Mercadona a La Rioja

Mercadona té 9 botigues a La Rioja (5 a Logronyo i 1 a Alfaro, Arnedo, Calahorra i Haro) i una plantilla de 506 persones amb treball estable i de qualitat. La companyia manté relació comercial amb 805 pimes i en 2018 ha fet compres a proveïdors de La Rioja per valor de 377 milions d'euros, un 5 % més que l'any anterior.

Banc d'Aliments de La Rioja

El Banc d'Aliments de La Rioja és una fundació benèfica de caràcter social, aconfessional i sense ànim de lucre que està integrada en la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i la Federació Europea de Bancs d'Aliments (FEBA). Formada per un grup de voluntaris de La Rioja, s'encarrega de recollir aliments procedents d'excedents d'empreses d'alimentació i donacions de particulars i de repartir-los entre la gent necessitada de La Rioja. En 2018, van distribuir, a través de 102 entitats col·laboradores, un total d'1.369.484 quilos d'aliments a 10.160 beneficiaris. La seua segona línia de treball està centrada en l'aprofitament dels aliments.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part de tot el que en rep. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats a través de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a fer-ho, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca conjuntament amb els proveïdors totalers la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d'aliments, així com, la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en el qual tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció.