Santi Mont (director de Relacions Externes Mercadona a Girona), en un moment de l'entrega d'aliments

Mercadona entrega 99.200 unitats de snacks de llonganissa, xoriço i pollastre al Banc dels Aliments de les Comarques de Girona

12 de maig de 2020
  • En total, durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19, la companyia ha entregat al voltant de 336 tones de productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya.
  • Reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiva hui l'entrega de 99.200 unitats de snacks de llonganissa, xoriço i pollastre (equivalent a 5.000 quilos) al Banc dels Aliments de les Comarques de Girona.

Esta entrega se suma a les que fa diàriament a l'entitat i als menjadors socials de les comarques de Girona que estan oberts en estos moments, i amb els quals col·labora habitualment, com el menjador social La Sopa de Girona o el menjador del Convent dels Franciscans a la Bisbal d'Empordà i que han suposat, fins hui, la donació de 18.600 quilos de productes de primera necessitat, com ara carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motle, cereals, cremes de verdures i sucs i batuts refrigerats, entre altres, a estes entitats.

La nova donació realitzada hui forma part de les que la companyia du a terme des del 27 de març passat, per l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19. En total, i fins hui, ha entregat al voltant de 336 tones d'aliments, tant secs com frescos, a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya, la qual cosa representa 5.675 carros de la compra. Mercadona dona resposta així a la crida feta pels bancs d'aliments i reforça les donacions per a ajudar a pal·liar, tant com siga possible, les demandes de les persones més necessitades.

En este sentit, el president del Banc dels Aliments de les Comarques de Girona, Frederic Gómez, ha valorat "l'aportació extraordinària d'este producte" en un context en el qual hi ha hagut "un increment d'entre un 10 i un 15 % de beneficiaris amb motiu de la pandèmia".

"Necessitem més aliments que en circumstàncies normals i Mercadona ha respost a esta necessitat, també amb donacions diàries de productes no aptes per a la venda, però sí per al consum", ha destacat Gómez, que també recorda els 13.500 litres de llet que dona anualment la cadena de supermercats a compte de la Gran Recollida del Banc dels Aliments.

Per la seua part, el director de Relacions Externes de Mercadona a Girona, Santi Mont, ha agraït "el treball que duen a terme les entitats socials com el Banc dels Aliments de Girona" i ha posat de manifest que "amb esta nova donació feta hui s'han entregat al voltant de 336 tones d'aliments a diverses entitats i organitzacions benèfiques de Catalunya en poc més de sis setmanes per a ajudar a pal·liar, tant com siga possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb els 4 bancs d'aliments de Catalunya i altres entitats socials, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya. La donació es du a terme diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cada un dels menjadors socials i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els menjars diaris.

De fet, durant 2019, la companyia va donar a estes entitats i organitzacions socials de Catalunya més de 1.478 tones d'aliments.

Santi Mont (director de Relacions Externes de Mercadona a Girona) en un moment del lliurament d’alimentsSanti Mont (director de Relacions Externes Mercadona a Girona), en un moment de l'entrega d'aliments.

Donació feta per Mercadona al Banc dels Aliments de les Comarques de GironaDonació feta per Mercadona al Banc dels Aliments de les Comarques de Girona.

Donació feta per Mercadona al Banc dels Aliments de les Comarques de GironaDonació feta per Mercadona al Banc dels Aliments de les Comarques de Girona.

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà