Entrega a bancs d'aliments a Andalusia

Mercadona entrega 97,5 tones de productes de primera necessitat als bancs d'aliments d'Andalusia

16 de abril de 2020
  • La companyia de supermercats respon a la necessitat dels bancs d'aliments amb la donació de productes bàsics com ara llet, oli, tonyina, llegums i menjar infantil.
  • Mercadona reforça així les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 per a atendre les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, ha fet una donació de 97,5 tones de productes de primera necessitat als bancs d'aliments d'Andalusia tenint en compte els productes demandats, entre els quals figuren llet, oli, tonyina, llegums i menjar infantil. Mercadona aferma així la seua relació amb els bancs d'aliments de la regió, amb els quals fa anys que col·labora a través de la donació de productes i la participació en operacions quilo.

Esta acció se suma a altres mesures posades en marxa per Mercadona amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, com la reactivació de les donacions de productes de primera necessitat als menjadors socials amb els quals col·labora a Andalusia, un total de 58 menjadors socials al tancament de 2019.

Pedro Mariscal, president de la Federació de Bancs d'Aliments d'Andalusia, ha volgut "agrair a Mercadona la seua solidaritat amb els bancs d'aliments d'Andalusia per les donacions que ens fan. Són uns moments molt difícils en els quals la nostra activitat es veu multiplicada per a poder garantir la cobertura alimentària als qui més ho necessiten. Per tant, el nostre agraïment més sincer a la companyia i als seus treballadors per la col·laboració que sempre ens mostren, ja que ens permet poder continuar ajudant els col·lectius més desfavorits en estes circumstàncies extraordinàries en què la donació es fa més necessària que mai".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 210 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats socials de tota Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments, i participa en campanyes de recollida d'aliments. En 2019, la companyia va donar a tots estos un total de 9.218 tones d'aliments, 9.100 a Espanya i 218 a Portugal. Igualment, treballa amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos.

A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà

Entrega de productes al Banc d'Aliments de SevillaEntrega de productes al Banc d'Aliments de Sevilla.

Alguns productes donats a bancs d'aliments d'AndalusiaAlguns productes donats a bancs d'aliments d'Andalusia.