F. Gómez (Banc d'Aliments de les Comarques de Girona) i S. Mont (Mercadona) en un moment de la donació realitzada

Mercadona entrega 9.300 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de les Comarques de Girona

23 de juliol de 2020
  • En total, des de l'1 de gener i fins hui, la companyia ha entregat 1.090.000 quilos d'aliments i articles d'higiene personal a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya.
  • Reforça el seu compromís solidari amb Catalunya incrementant les donacions a conseqüència de la situació derivada de la crisi sanitària.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha entregat hui 9.300 quilos de productes de primera necessitat, com són llentilla cuita (11.910 unitats) i arròs (1.680 unitats), al Banc d'Aliments de les Comarques de Girona.

Esta entrega se suma a les que la companyia fa habitualment al Banc d'Aliments i als menjadors socials de les comarques de Girona amb els quals col·labora, com el menjador social La Sopa de Girona o el menjador del Convent dels Franciscans a La Bisbal d'Empordà, entre altres entitats. De fet, des de principis d'any, la cadena de supermercats ha donat més de 88.000 quilos de productes de primera necessitat a diverses entitats socials de Girona. A més, cal afegir que, durant el mes de juliol, Mercadona ha ampliat a tota la demarcació les donacions de productes al Banc d'Aliments. Fins ara, la col·laboració es feia als 5 supermercats de Girona i Salt, però des del passat 13 de juliol participen les 28 botigues que la cadena té a les comarques gironines.

La nova donació realitzada hui al Banc d'Aliments forma part de les que la companyia du a terme en diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya a conseqüència de la situació derivada de la COVID-19. En total, des de l'1 de gener i fins hui, ha entregat més d'un milió de quilos (concretament 1.090.000) d'aliments, tant secs com frescos, i articles d'higiene personal als bancs d'aliments de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, a la Creu Roja Catalunya, al banc de productes no alimentaris La Nau i a 35 menjadors socials, entre altres. De la quantitat donada d'1.090.000 quilos, aproximadament 810.000 quilos corresponen als mesos d'abril, maig i juny, període en el qual ha incrementat les donacions per a ajudar a pal·liar, en la mesura que siga possible, les demandes dels col·lectius més necessitats. Els productes donats han sigut llet, llegums, arròs, pasta, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motle, cereals i sucs i batuts refrigerats, entre altres. Pel que fa als articles d'higiene personal, s'han donat xampús i desodorants per a adults, i també xuplons i mossegadors per a bebés.

En este sentit, el president del Banc d'Aliments, Frederic Gómez, ha volgut posar de manifest que "estem molt agraïts per esta nova donació de Mercadona, productes de primera necessitat que des de hui mateix es repartiran a les entitats socials del territori". I ha assenyalat que "ens venen molt bé, a causa del fort increment de persones que reben aliments nostres amb motiu de la pandèmia, que ha fet que la necessitat alimentària haja augmentat un 40 % en el territori. A més, la donació actual, que s'afig a altres que ens ha fet Mercadona, és especialment interessant, ja que són dos productes molt bàsics: l'arròs, que és molt consumit i demanat, i llegum cuit que, a més de proporcionar proteïnes, no afecta la pobresa energètica".

Per la seua part, el director de Relacions Externes de Mercadona a Girona, Santi Mont, ha agraït "el treball que duen a terme les entitats socials com el Banc d'Aliments de les Comarques de Girona" i ha afirmat que "amb esta nova donació feta hui s'haurà entregat més d'un milió de quilos d'aliments i articles d'higiene personal a diverses entitats i organitzacions benèfiques de Catalunya des de principis d'any amb l'objectiu d'ajudar a pal·liar, en la mesura que siga possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb els 4 bancs d'aliments de Catalunya i altres entitats socials, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya, 2 dels quals són de les comarques gironines. La donació es du a terme diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que entrega els productes en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els menjars diaris.

De fet, durant 2019, la companyia va donar a estes entitats i organitzacions socials de Catalunya més de 1.478 tones d'aliments, equivalents a quasi 25.000 carros de la compra. Este compromís solidari també s'ha reforçat des del principi d'any a conseqüència de la situació derivada de la crisi sanitària, a la qual la companyia ha respost amb un increment de les donacions fins a arribar a les 1.090 tones donades de productes de primera necessitat, tant aliments com articles d'higiene personal, des de l'1 de gener i fins hui.

F. Gómez (Banc d'Aliments de les Comarques de Girona) i S. Mont (Mercadona) en un moment de la donació realitzadaF. Gómez (Banc d'Aliments de les Comarques de Girona) i S. Mont (Mercadona) en un moment de la donació realitzada.

Logo EActiVat