Entrega d'aliments de Mercadona al Banc d'Aliments de Huelva

Mercadona entrega 8.500 quilos de productes al Banc d'Aliments de Huelva

04 de juny de 2024
  • La companyia va donar més de 238 tones d'aliments i productes bàsics durant 2023 perquè la institució atenguera els 15.000 usuaris que té a la província.
  • Mercadona reforça així el seu compromís social amb el Banc d'Aliments de Huelva, que enguany celebra el seu 25 aniversari.

Dins de la seua estratègia de responsabilitat social, Mercadona ha donat al Banc d'Aliments de Huelva 8.500 quilos de productes de primera necessitat. Amb esta aportació, la companyia de supermercats físics i de venda online reforça el seu compromís amb la institució, que enguany complix el seu 25 aniversari, perquè continue atenent les necessitats bàsiques dels 15.000 usuaris que té a la província de Huelva.

La donació de Mercadona està composta d'oli d'oliva (més de 2.100 unitats), llet sencera (300 litres), filets de cavalla en oli d'oliva (2.160 llandes), tonyina clara en gira-sol (més de 1.000 unitats), sucre (1.400 paquets), cigrons cuits (1.140 pots) i llentilles cuites (760 pots).

Durant l'entrega de la donació, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Huelva, Marta Rosa, ha recordat que la companyia té un "ferm compromís amb aquelles entitats que donen servici als col·lectius més desfavorits". Institucions com el Banc d'Aliments de Huelva, al qual la representant de Mercadona reconeix "la lloable labor que du a terme amb la societat de Huelva més vulnerable des de fa 25 anys".

Per la seua part, el president del Banc d'Aliments de Huelva, Juan Manuel Díaz Cabrera, ha mostrat la seua "satisfacció, una vegada més, per la demostrada solidaritat en les donacions de Mercadona, que són un gran suport per al Banc d'Aliments".

Pla d'Acció Social de Mercadona

D'esta manera, Mercadona torna a solidaritzar-se un any més amb els col·lectius més vulnerables i fa un important esforç per ampliar la seua xarxa de col·laboració amb entitats socials. Al tancament del passat exercici col·laborava ja amb 762 entitats socials, la qual cosa s'ha traduït en l'entrega de 23.100 tones de productes en el conjunt de l'any, que equivalen a més de 380.000 carros de la compra.

En el cas de Huelva, la companyia va donar l'any passat més de 238,9 tones d'aliments de primera necessitat a les 15 entitats socials amb les quals col·labora. Este volum es traduiria en un total de 3.983 carros de la compra.

També ha col·laborat amb les diferents campanyes de recollida d'aliments organitzades per la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), com la Recollida Primavera, celebrada entre el 24 de maig i el 2 de juny, o la Gran Recollida d'Aliments, que en 2023 es va celebrar al novembre i gràcies a la qual entre la companyia i els seus clients es van donar més de 2,6 milions d'euros per a transformar-los íntegrament en aliments.

Una política integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part del que rep d'esta. Amb este objectiu, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Igualment, Mercadona col·labora amb fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de la companyia és la sostenibilitat. Per a aconseguir-la, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega d'aliments de Mercadona al Banc d'Aliments de HuelvaRepresentants de Mercadona i del Banc d'Aliments de Huelva durant la donació.