Responsable de Mercadona i Bancs d’Aliments d’Euskadi.

Mercadona entrega 8.500 quilos de productes a la Federació de Bancs d'Aliments d'Euskadi

21 de juliol de 2017
  • La cadena de supermercats renova el seu Conveni de col·laboració amb la Federació de Bancs d'Aliments d'Euskadi.
  • Mercadona va donar 166,8 tones de productes de primera necessitat l’any 2016 a Euskadi.

Mercadona ha donat a la Federació de Bancs d'Aliments d'Euskadi 8.500 quilos de productes de primera necessitat. Concretament, s'ha tractat de llet, oli i llegums cuits. Aquesta donació forma part de la renovació del compromís adquirit amb la signatura del conveni de col·laboració entre les dos entitats. En el mateix també s'inclouen altres aspectes, com la participació de les tendes de la cadena de supermercats a Euskadi en campanyes de recollida d'aliments organitzades per la Federació.

En el lliurament han estat presents Daniel Fernández, president de la  Federació de Bancs d'Aliments d'Euskadi; José Manuel Pineda, president del Banc d'Aliments de Guipúscoa; José Andrés Gabilondo, vicepresident del Banc d'Aliments d’Àlava; Luis Crovetto, vicepresident del Banc d'Aliments de Biscaia; i Patricia Cortizas, directora de Relacions Externes de Mercadona a Euskadi. Cortizas ha remarcat “la important labor” que desenvolupa la Federació en arreplegar i repartir aliments “entre els més necessitats. Com a part de la responsabilitat social de Mercadona volem recolzar-los”. Per la seua banda, des de la Federació han agraït “l'ajuda de Mercadona” perquè “sense aquestes donacions no podríem dur a terme el nostre treball”.

Com a part de la seua responsabilitat social corporativa, Mercadona no solament realitza aquesta col·laboració amb la Federació de Bancs d'Aliments d'Euskadi, també col·labora diàriament amb el menjador social Nostra Senyora dels Desemparats de Vitòria, que atén diàriament una mitjana de 600 persones, i amb les Germanetes dels Pobres de Bilbao i Vitòria.

La col·laboració amb entitats socials a Euskadi, durant 2016 va assolir les 166,8 tones d'aliments donats. Mercadona col·labora amb més de 120 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i entitats benèfiques i, l’any 2016 va donar 6.500 tones d'aliments que equivalen a uns 108.000 carros de la compra.

Sobre Mercadona a Euskadi

Mercadona manté la seua aposta decidida per Euskadi, on compta amb 13 tendes: 5 a Vitòria (Àlaba), tres a Bilbao, una a Barakaldo, una a Basauri (Biscaia); i una a Irun, Eibar i Oiartzun (Guipúscoa). La seua plantilla està composta per 691 persones, amb ocupació estable i de qualitat. Està construint un bloc logístic a Vitòria que suposarà una inversió de 50 milions d'euros, en una primera fase, així com la creació de 100 llocs de treball, i proveirà als supermercats de la zona nord. Així mateix, té relació comercial amb 1.240 pimes d'aquesta comunitat i l’any 2016 va realitzar compres a proveïdors bascos per valor de 370 milions d'euros. L'aposta de Mercadona pel producte local ha fet que, durant l'última campanya, compre 236.000 quilos de creïlla d'Àlaba, més de 3.900 tones de peix fresc a les costes de Biscaia i Guipúscoa, i més de 40.000 quilos de kiwi.

Sobre la Federació de Bancs d'Aliments d'Euskadi

La Federació de Bancs d'Aliments d'Euskadi està format pel Banc d'Aliments d’Àlava, el de Biscaia i el de Guipúscoa i, al seu torn, està integrada dins de les Federacions Espanyola i Europea de Bancs d'Aliments (FESBAL). Busca millorar les condicions alimentàries de persones en risc o situació d'exclusió social, com a base per a la seua integració.

 

Imatge capçalera: José Manuel Pineda, president del Banc d'Aliments de Guipúscoa; Daniel Fernández, president de la  Federació de Bancs d'Aliments d'Euskadi; Patricia Cortizas, directora de Relacions Externes de Mercadona a Euskadi; i Luis Crovetto, vicepresident del Banc d'Aliments de Biscaia.