E. Alonso, president del Banc dels Aliments, amb representants de Mercadona durant l'entrega

Mercadona entrega 689.000 quilos d'aliments a entitats socials de les comarques de Tarragona durant 2020

04 de febrer de 2021
  • Col·labora diàriament amb 27 entitats socials i organitzacions benèfiques, i participen els 34 supermercats que la cadena té a les comarques tarragonines.
  • Hui dona 13.500 litres de llet sencera Hacendado al Banc dels Aliments.
  • A Catalunya ha entregat més de 3 milions de quilos de productes de primera necessitat a 156 entitats.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha reforçat el seu compromís solidari amb Tarragona durant 2020, a conseqüència de la situació excepcional ocasionada per la COVID-19, amb la donació de 689.000 quilos d'aliments, la qual cosa representa un 31 % més respecte al 2019, en el qual en va entregar 475.080 quilos.

Les donacions s'han fet a 27 entitats socials i organitzacions benèfiques de les comarques tarragonines, com el Banc dels Aliments, Càritas i Creu Roja, entre altres.

A Catalunya, la companyia ha entregat més de 3 milions de quilos de productes de primera necessitat a 156 entitats socials durant l'any passat, la qual cosa representa doblar la xifra respecte de 2019, en el qual va entregar 1.478.000 quilos.

A més, cal afegir que en 2020 Mercadona ha anat ampliant progressivament el nombre de supermercats que fan donacions de productes no aptes per a la venda, però que sí que ho són per al consum i, des del mes de setembre passat, participen les 250 botigues que la cadena té a Catalunya, de les quals 34 es troben a les comarques de Tarragona.

Pel que fa als productes, la cadena ha entregat tant aliments secs com frescos, com ara llet, llegums, pasta, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motle, cereals, i sucs i batuts refrigerats, entre altres, i també articles d'higiene personal, entre els quals destaquen xampús, gels i desodorants.

En este sentit, hui fa efectiva una nova donació de 13.500 litres de llet sencera Hacendado al Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona. Durant l'acte d'entrega, el president del Banc d'Aliments, Eusebio Alonso, ha posat de manifest que "rebem de Mercadona una nova donació de 13.500 litres de llet de primera qualitat, que repartirem des de hui mateix entre les 32.000 persones que atenem en este moment". Alonso ha afegit que "la cadena de supermercats fa anys que mostra generositat i col·labora amb les persones amb més dificultats, a través dels bancs d'aliments". En esta línia, el president ha destacat que "són moments de gran necessitat i tota ajuda és necessària".

Per la seua part, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Tarragona, Beatriz Feced, ha agraït "la labor que duen a terme les entitats socials com el Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona" i ha assenyalat que "les donacions efectuades, en uns moments molt difícils per a moltes famílies, obeïxen a la voluntat de complir les nostres obligacions com a part integrant de la societat i ajudar a pal·liar, en la mesura que siga possible, l'increment de les demandes que arriben a les entitats socials."

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals fa donacions diàriament i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen. De fet, en 2020 la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 17.000 tones d'aliments, de les quals més de 3.000 són a Catalunya. Estes quantitats s'han anat incrementat des que la companyia va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat a les entitats amb les quals col·labora habitualment.

Igualment, col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

E. Alonso, president del Banc dels Aliments, amb representants de Mercadona durant l'entregaE. Alonso, president del Banc dels Aliments, amb representants de Mercadona durant l'entrega.

Logo EActiVat