Donació d'aliments de Mercadona

Mercadona entrega 4.700 quilos de productes al Banc d'A-liments de Cadis

08 de novembre de 2018
  • Mercadona reforça així el conveni que manté amb l'entitat des de 2013.
  • La cadena de supermercats participarà un any més a través dels seus centres en la Gran Recollida a final de novembre.

La companyia de supermercats Mercadona, en el marc del conveni de col·laboració subscrit amb el Banc d'Aliments de Cadis, ha donat 4.709 quilos de productes de primera necessitat per a distribuir-los entre les persones més necessitades a través de les diverses entitats benèfiques que col·laboren amb el Banc d'Aliments.

Mercadona col·labora, a més, en l'organització de les Operacions Quilo que el Banc d'Aliments du a terme en els seus supermercats al llarg de l'any i en la Gran Recollida que tindrà lloc els pròxims 30 de novembre i 1 de desembre.

La presidenta del Banc d'Aliments de Cadis, Salud González, ha mostrat el seu agraïment a Mercadona: "Accions com estes ens animen a continuar treballant en el bé de les causes socials i construir una societat més justa. Les seues donacions alimentàries, així com el conveni de col·laboració subscrit entre les dos entitats en Operacions Quilo i la Gran Recollida, ens ajuden a continuar fent la nostra tasca".

D'altra banda, cal destacar que la companyia continua desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials a la província gaditana, on ja col·labora amb cinc menjadors socials, amb donacions diàries de productes de primera necessitat des dels seus centres: Virgen Poderosa, a Cadis capital; Padre Cruceyra, d'Algesires; i tres menjadors amb els quals ha començat a col·laborar recentment: Amigas al Sur, a Cadis capital; Nuevo Ciclo, a Jerez de la Frontera i Nuevo Hogar Betania a La Línea de la Concepción.

Les donacions es fan diàriament mitjançant els recursos logístics i humans de Mercadona, que porten a cada un dels menjadors socials els productes i els entreguen en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els menjars.

Mercadona a la província de Cadis

Mercadona té 50 supermercats a la província gaditana i una plantilla de 2.480 persones amb treball estable i de qualitat, després de la creació de 105 treballs fixos en 2017. La inversió de la companyia en la seua xarxa de botigues a Cadis va arribar als 23 milions d'euros l'any passat i les compres a proveïdors van pujar a 262 milions d'euros.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir al seu desenvolupament i progrés de manera sostenible. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca conjuntament amb els interproveïdors la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, així com la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en el qual tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció.