Nous carros apilats a un supermercat Mercadona.

Mercadona entrega 4.000 quilos de productes de primera necessitat a la Fundació Banc d'Aliments de Navarra

24 de juliol de 2017
  • La cadena de supermercats va donar 227,9 tones de productes de primera necessitat l’any 2016 a Navarra a diferents entitats.

Mercadona ha donat a la Fundació Banc d'Aliments de Navarra (BAN) 4.000 quilos de productes de primera necessitat. Concretament, s'ha tractat de llet, oli d'oliva i de girasol i llegums cuits. Es renova així el conveni de col·laboració entre les dos entitats, que va començar l’any 2013. Des d’aleshores, Mercadona ha donat al BAN 12.500 quilos de productes de primera necessitat. Aquest conveni també ha permès la participació dels supermercats de Mercadona a Navarra en les campanyes denominades “Gran Recollida” on la resposta solidària dels seus clients ha permès sumar més quilos de productes als donats per Mercadona.

En el lliurament han estat presents Gregorio Yoldi, president de la Fundació Banc d'Aliments de Navarra, i Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Navarra. Flandes ha remarcat que Mercadona és conscient de “la importància vital de la labor que desenvolupen entitats com el BAN. Per això, forma part de la nostra responsabilitat social corporativa oferir-los un suport continuat en el temps”. Per la seua banda, Yoldi ha agraït la donació ja que “són aquestes accions les que ens permeten ajudar als més de 30.000 navarresos als quals arriben els nostres aliments”.

Com a part de la seua responsabilitat social corporativa, Mercadona no solament realitza aquesta col·laboració amb el BAN, també col·labora diàriament amb la Fundació Ilundáin Haritz Berri, les Germanetes dels Pobres de Pamplona i el menjador solidari Paris 365, donant productes de primera necessitat. Totes aquestes col·laboracions van assolir, durant l’any 2016, les 227,9 tones d'aliments donats. Mercadona col·labora amb més de 120 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i entitats benèfiques i, l’any 2016, va donar 6.500 tones d'aliments, el que equival a uns 108.000 carros de la compra.

Sobre Mercadona a Navarra

Mercadona manté la seua aposta decidida per Navarra, on ja compta amb 10 tendes i una plantilla de 416 treballadors, tots ells amb ocupació estable i de qualitat. A més, la companyia manté relacions comercials amb 667 pimes d'aquesta comunitat i l’any 2016 va realitzar compres a proveïdors navarresos per valor de 270 milions d'euros, un 25% més que l'any anterior. Exemples dels seus proveïdors agroalimentaris i de la seua aposta pel producte local, són la compra d'1 milió de quilos de carxofa a Tudela, la qual cosa suposa un increment del 42% respecte a la campanya anterior; així com la compra de 4.000 quilos d'espàrrec blanc amb IGP navarresa, 4.2 milions de quilos de ceba i més de 400.000 quilos de pimentó roig i verd.

Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Navarra, i Gregorio Yoldi, president del Banc d'Aliments  de NavarraImanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Navarra, i Gregorio Yoldi, president del Banc d'Aliments  de Navarra.

Sobre la Fundació Banc d'Aliments de Navarra

El Banc d'Aliments de Navarra (BAN) és una fundació benèfica, integrada en les Federacions Espanyola i Europea de Bancs d'Aliments (FESBAL) des de 1996, que té com a objectiu prioritari la millora de les condicions alimentàries dels grups de persones en risc o situació d'exclusió social com a base per a la seua integració, i la lluita contra el desaprofitament alimentari. L’any 2016 els 194 voluntaris del BAN van distribuir 4.035 tones d'aliments a través de 217 entitats socials de Navarra, la qual cosa ha permès lliurar 121 quilos per persona a cadascun dels 33.317 usuaris del BAN.