Façana botiga Mercadona

Mercadona entrega 3.900 quilos de productes al Banc d'Aliments de Ceuta

23 de setembre de 2019
  • La companyia reforça així el conveni que manté amb l'entitat des de la seua implantació a la ciutat autònoma.
  • Mercadona col·labora, a més, en les campanyes de recollides d'aliments que el Banc d'Aliments du a terme en els seus supermercats al llarg de l'any. 

La companyia de supermercats Mercadona, en el marc del conveni de col·laboració subscrit amb el Banc d'Aliments de Ceuta, ha fet entrega de 3.900 quilos de productes de primera necessitat per a distribuir-los entre les persones més necessitades, a través de les diverses entitats benèfiques que col·laboren amb el Banc d'Aliments. En virtut d'este acord, Mercadona participa a més en les diverses campanyes de recollida d'aliments que organitza el Banc d'Aliments a la ciutat autònoma.

Des del Banc d'Aliments de Ceuta, el seu president, Pedro Mariscal, ha mostrat el seu agraïment a Mercadona "per esta donació que ens permet desenvolupar la nostra tasca i que servirà per a pal·liar les necessitats alimentàries de moltes persones necessitades a Ceuta, amb independència de la seua col·laboració logística en les operacions quilo que es fan a les seues botigues durant l'any"

Com a part de la seua responsabilitat social empresarial, Mercadona no només du a terme esta col·laboració amb el Banc d'Aliments de Ceuta sinó que també col·labora de manera diària amb la casa familiar Nuestra Señora de los Ángeles dels Germans de la Creu Blanca a través de l'entrega diària de productes de primera necessitat. Es tracta de productes aptes per al consum, però no per a la venda segons els criteris de la companyia. La donació es du a terme diàriament gràcies als recursos logístics i humans que també aporta Mercadona, i s'entreguen en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària.

El Banc d'Aliments de Ceuta és una associació sense ànim de lucre que té com a finalitat aprofitar els excedents d'aliments que se'n deriven de la producció i la comercialització, els quals es guarden i es distribuïxen entre organitzacions assistencials reconegudes legalment de Ceuta.

Mercadona a Ceuta

La cadena de supermercats té dos establiments a la ciutat autònoma de Ceuta. El primer supermercat, situat a La Almadraba, es va inaugurar el mes de setembre passat, mentre que al desembre de 2018, es va obrir la botiga situada a l'avinguda d'Espanya. Les dos obertures han permés ampliar la plantilla de la companyia, en incorporar 177 treballadores i treballadors amb ocupació estable i de qualitat. Així mateix, la inversió total feta en estos dos nous supermercats ha sigut de 17,9 milions d'euros.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir al desenvolupament i progrés de manera sostenible. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que en reforcen l'aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats a través de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a fer-ho, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca conjuntament amb els proveïdors totalers la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d'aliments, així com, la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en el qual tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.