Logo exterior botiga Mercadona

Mercadona entrega 3.000 quilos de productes al Banc d'Aliments de Biscaia

30 de juliol de 2019
  • Mercadona ha donat més de 921.000 quilos de productes de primera necessitat l'any 2018 a Euskadi.

Mercadona ha donat al Banc d'Aliments de Biscaia 3.000 quilos de productes de primera necessitat, concretament llet, oli i llegums cuits. Esta acció ha suposat la renovació del conveni de col·laboració que Mercadona manté amb el Banc d'Aliments de Biscaia, des de la seua implantació al territori. El conveni inclou, a més, altres ajudes com la donació diària de productes de primera necessitat i la participació en les diverses campanyes de recollida d'aliments que organitza el Banc d'Aliments de Biscaia.

En l'entrega han estat presents Miguel Ángel Fernandino, president del Banc d'Aliments de Biscaia, i Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona al País Basc. Oca ha afirmat que "esta acció, així com la col·laboració diària amb el Banc d'Aliments de Biscaia, és una clara mostra de la responsabilitat social empresarial de Mercadona en el territori". Per la seua banda, Fernandino ha agraït "l'ajuda que ens oferix Mercadona, tant amb esta donació com amb la seua col·laboració diària".

Com a part de la seua responsabilitat social empresarial, Mercadona no només fa esta col·laboració amb el Banc d'Aliments de Biscaia, també col·labora diàriament amb el menjador social Nuestra Señora de los Desamparados de Vitòria-Gasteiz i amb els bancs d'aliments d'Àlaba i Guipúscoa. Estes col·laboracions van superar l'any passat els 921.000 quilos d'aliments donats al País Basc.

Luis Crovetto, Javier Extremo i Miguel Ángel Fernandino, vicepresidents i president del Banc d'Aliments de Biscaia, i Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona al País BascLuis Crovetto, Javier Extremo i Miguel Ángel Fernandino, vicepresidents i president del Banc d'Aliments de Biscaia, i Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona al País Basc.

Mercadona al País Basc

Mercadona té 18 botigues al País Basc: 5 a Vitòria-Gasteiz (Araba/Àlaba), tres a Bilbao, una a Barakaldo, Basauri, Santurtzi, Berango i Leoia (Biskaia); i una a Irun, Eibar, Oiartzun i Sant Sebastià i Elgoibar (Guipúscoa). La seua plantilla està composta per 1.640 persones, amb treball estable i de qualitat. Ha iniciat la segona fase de la construcció del seu bloc logístic a Vitòria-Gasteiz, que assortix els supermercats del País Basc, Navarra, La Rioja, Cantàbria i Burgos. Per a dur-ho a terme, ha invertit 56 milions d'euros, en 2018, destinats a posar en marxa l'àrea de congelats i a iniciar la construcció d'una planta d'elaboració de pa i una nova nau de secs, totalment automatitzada. Un altre fet que demostra l'aposta de Mercadona pel País Basc són els 442 milions d'euros en compres fetes a proveïdors bascos en 2018, la qual cosa suposa un increment del 4,5 % respecte a l'any anterior, així com la inversió de 73,5 milions d'euros.

Banc d'Aliments de Biscaia

El Banc d'Aliments de Biscaia és una institució sense ànim de lucre que tracta de resoldre la necessitat bàsica de l'ésser humà, que és l'alimentació, així com lluitar contra el malbaratament d'aliments. Per a esta finalitat promou la recollida d'aliments, que emmagatzema a les seues instal·lacions per a, posteriorment, repartir-los entre els centres assistencials l'objectiu dels quals és donar menjar als necessitats. L'any 2018, els 167 voluntaris del Banc d'Aliments de Biscaia han distribuït, a través de 223 entitats col·laboradores, un total de 3.467 tones d'aliments a 29.106 beneficiaris.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diverses línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats per mitjà de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca conjuntament amb els proveïdors totaler la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d'aliments, i també, per a la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.