Logo Mercadona en porta botiga

Mercadona entrega 3.000 quilos de productes al Banc d'Aliments d'Àlaba

02 de agost de 2019
  • Mercadona ha donat més de 921.000 quilos de productes de primera necessitat l'any 2018 al País Basc.

Mercadona ha donat al Banc d'Aliments d'Àlaba 3.000 quilos de productes de primera necessitat, concretament, llet, oli i llegums cuits. Esta acció ha suposat la renovació del conveni de col·laboració que Mercadona manté amb el Banc d'Aliments d'Àlaba, des que es va implantar al territori. El conveni inclou, a més, altres ajudes, com la donació diària de productes de primera necessitat i la participació en les diferents campanyes de recollida d'aliments que organitza el Banc d'Aliments d'Àlaba.

En l'entrega han estat presents Daniel Fernández, president del Banc d'Aliments d'Àlaba, i Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona al País Basc. Oca ha agraït al Banc d'Aliments "la seua tasca diària per a combatre la pobresa" així com "que ens oferisquen l'oportunitat de col·laborar amb ells per a ajudar els qui més ho necessiten i demostrar que som una empresa socialment responsable". Per la seua banda, Fernández ha agraït "la col·laboració de Mercadona hui i diàriament, que ens permet continuar desenvolupant el nostre treball altruista".

Com a part de la seua responsabilitat social empresarial, Mercadona no només porta a terme esta col·laboració amb el Banc d'Aliments d'Àlaba, també col·labora diàriament amb el menjador social Nuestra Señora de los Desamparados de Vitòria i amb els bancs d'aliments de Biscaia i Guipúscoa. Estes col·laboracions van superar, l'any passat, els 921.000 quilos d'aliments donats al País Basc.

Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Euskadi, i Daniel Fernández, president del Banc d'Aliments d'ÀlabaMiryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Euskadi, i Daniel Fernández, president del Banc d'Aliments d'Àlaba.

Mercadona al País Basc

Mercadona té 18 botigues al País Basc: 5 a Vitòria (Àlaba), tres a Bilbao, una a Barakaldo, Basauri, Santurtzi i Berango i Leioa (Biscaia); i una a Irun, Eibar, Oiartzun, Sant Sebastià i Elgoibar (Guipúscoa). La seua plantilla està composta per 1.640 persones, amb treball estable i de qualitat. Ha iniciat la segona fase de la construcció del seu bloc logístic a Vitòria-Gasteiz, que assortix els supermercats del País Basc, Navarra, La Rioja, Cantàbria i Burgos. Amb este objectiu, ha invertit 56 milions d'euros, en 2018, destinats a posar en marxa l'àrea de congelats i a iniciar la construcció d'una planta d'elaboració de pa i una nova nau de secs, totalment automatitzada. Un altre fet que demostra l'aposta de Mercadona pel País Basc són els 442 milions d'euros en compres fetes a proveïdors bascos en 2018, cosa que suposa un increment del 4,5 % respecte a l'any anterior, així com la inversió de 73,5 milions d'euros.

Banc d'Aliments d'Àlaba

El Banc d'Aliments d'Àlaba lluita contra la fam al territori alabés des de l'any 1998. Amb este objectiu, recull aliments gratuïtament, els selecciona i els recicla. Així aconseguix lluitar contra el desaprofitament d'aliments i, d'esta manera, cuida el medi ambient. L'any 2018 els 61 voluntaris del Banc de Aliments d'Àlaba han distribuït, a través de 51 entitats col·laboradores, un total de 1.853 tones d'aliments a 4.194 beneficiaris.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diverses línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats per mitjà de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els proveïdors totaler la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d'aliments, i també, per a la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.