Donació de Mercadona a la Llar Santa Teresa Jornet a Guadix

Mercadona entrega 12.180 litres de llet al Banc d'Aliments de Granada

21 de maig de 2020
  • Mercadona refuerza las donaciones de alimentos durante la excepcional situación ocasionada por el Covid-19 para dar respuesta a las demandas de las personas más necesitadas en esta situación de extraordinaria complejidad que estamos viviendo.
  • La compañía, hasta la fecha, lleva donados al Banco de Alimentos y otras entidades sociales de la provincia de Granada más de 97 toneladas de alimentos de primera necesidad.
  • Además, la compañía comienza a colaborar con el Hogar San José en Baza y el Hogar Santa Teresa Jornet en Guadix, que se suman a las seis entidades sociales con las que ya colabora en la provincia.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, la companyia ha fet una nova donació de 12.180 litres de llet al Banc d'Aliments de Granada, que se suma a les que Mercadona ha fet durant les últimes setmanes a l'entitat. A més, ja ha iniciat l'entrega d'aliments a dos noves entitats socials, la Llar San José a Baza i la Llar Santa Teresa Jornet a Guadix, per la qual cosa hui col·labora amb 8 entitats i organitzacions socials repartides per tota la província.

Seguint el compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, la companyia ha reforçat el procés de donacions a la província i ha implementat noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions. En este sentit, des de principi d'any, més de 119.000 quilos d'aliments a Granada, dels quals, més de 22.000 quilos han anat destinats al Banc de Granada i més de 97.000 quilos a entitats socials.

Conchi Parra, directora de Relacions Externes de Mercadona a Granada, ha destacat que "vivim una situació d'excepcionalitat que és molt canviant, això requerix per la nostra part molta agilitat en les nostres decisions recolzats en especialistes, com són el Banc d'Aliments de Granada i els menjadors socials de la província. El nostre objectiu és donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en estos moments tan complexos i esperem que estes donacions que duem a terme ajuden a complir este objectiu".

D'altra banda, Indalecio García, president del Banc d'Aliments de Granada, trasllada "la gratitud enorme d'este Banc d'Aliments amb Mercadona pel seu compromís constant amb nosaltres, per l'empatia i grat que ens transmet sempre tot el seu personal i per la continuïtat i constància en la seua acció solidària amb els més dèbils".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 250 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats socials de tota Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen. De fet, des de principi d'any, la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 4.900 tones d'aliments, 4.674 a Espanya i 210 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment. Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. En este sentit, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donació de Mercadona al Banc d'Aliments de GranadaDonació de Mercadona al Banc d'Aliments de Granada.

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà