Representants de la Creu Roja i Mercadona a Catalunya en un moment de la donació

Mercadona entrega 10.800 litres de llet a Creu Roja a Catalunya

29 de abril de 2021
  • Col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, i participen els 250 supermercats que la cadena té a Catalunya.
  • Des de principi d'any, la companyia ha donat 1.652.000 quilos de productes de primera necessitat a entitats socials catalanes, que se sumen a les més de 3.000 tones donades durant 2020.
  • Reforça el seu compromís solidari i continua incrementant les donacions a conseqüència de la situació derivada de la COVID-19.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha entregat hui 10.800 litres de llet sencera Hacendado a Creu Roja a Catalunya.

La nova donació que s'ha fet hui a Creu Roja forma part de les que la companyia du a terme a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya a conseqüència de la situació derivada de la pandèmia. En total, des de l'1 de gener fins hui, ha entregat 1.652.000 quilos d'aliments, tant secs com frescos, i articles d'higiene personal, que se sumen a les més de 3.000 tones donades (concretament 3.036 tones) durant 2020, any en què va doblar les donacions.

Mercadona col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de tot el territori, com els quatre bancs d'aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les entitats col·laboradores, Creu Roja a Catalunya i el banc de productes no alimentaris La Nau, entre altres. Del total d'entitats, 98 corresponen a les comarques de Barcelona, 27 a Tarragona, 22 a Girona i 9 a les comarques de Lleida. A més, cal afegir que ha anat ampliant progressivament el nombre de supermercats que donen productes no aptes per a la venda, però que sí que ho són per al consum i, des del mes de setembre passat, participen totes les botigues que la cadena té a Catalunya, 250 en total.

El mes de gener, Mercadona ja va fer efectiva una primera entrega de 21.600 litres de llet sencera Hacendado a Creu Roja, i durant el mes de març, una segona donació de 27.300 unitats de llentilla cuita (que equival a 15.500 quilos). En este sentit, el president de Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha agraït una vegada més "el suport que Mercadona dona a l'organització per a contribuir a pal·liar l'impacte social de la pandèmia entre els col·lectius més vulnerables" i ha indicat que "la labor humanitària que Creu Roja ha prestat a més de 480.000 persones des de l'inici d'esta crisi ha sigut possible gràcies a les aliances que hem dut a terme amb empreses com Mercadona".

Per la seua banda, el director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha agraït "la labor que duen a terme les entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya" i ha posat en relleu que "en quatre mesos, ja hem donat 1.652.000 quilos d'aliments, xifra que equival a un 54,4 % del total de les donacions fetes durant l'any 2020. Això representa per a la companyia la satisfacció de dur a terme els nostres objectius de solidaritat i responsabilitat social per a ajudar a pal·liar, en la mesura que siga possible, les demandes de les persones més necessitades".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit. En el marc d'esta política, col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals fa donacions diàriament i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen. De fet, en 2020 la companyia ha donat a totes estes entitats un total de 17.000 tones d'aliments, de les quals més de 3.000 són a Catalunya. Estes quantitats s'han anat incrementat des que va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat a les entitats socials i organitzacions benèfiques amb les quals col·labora habitualment.

Respecte a Catalunya, treballa amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, a les quals dona aliments diàriament, i participen els 250 supermercats que la cadena té en el territori.

Una resposta integral i coordinada a Catalunya

Des de març de l'any passat, el Pla Creu Roja RESPON davant del coronavirus ha donat suport humanitari a 486.222 persones en situació de vulnerabilitat a Catalunya. En total, 1.215.555 persones han sigut beneficiàries directes o indirectes d'esta ajuda. L'organització ha distribuït 3.983 tones d'aliments, 110.871 kits d'ajuda bàsica i 44.333 targetes de prepagament entre la població més vulnerable a través de 82 centres de tot el territori.

Durant la pandèmia, s'han incorporat a l'organització més de 8.200 nous voluntaris i voluntàries, la majoria jóvens, bona part dels quals han estat en primera línia per a atendre directament les persones més vulnerables.

Al llarg d'esta crisi, s'han aconseguit més de 400 col·laboracions empresarials, ja siguen donacions de productes, aportacions econòmiques o col·laboracions d'altres tipologies, com la cessió d'espais, de vehicles o de maquinària industrial.

Representants de la Creu Roja i Mercadona a Catalunya en un moment de la donacióRepresentants de la Creu Roja i Mercadona a Catalunya en un moment de la donació.

Logo EActiVat