E. Alonso (Banc d'Aliments de les Comarques de Tarragona) i B. Feced (Mercadona)

Mercadona entrega 10.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de les Comarques de Tarragona

16 de juliol de 2020
  • En total, des de l'1 de gener i fins hui, la companyia ha entregat 1.030.000 quilos d'aliments i articles d'higiene personal a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya, que representa un increment de més del 30 % respecte al mateix període de 2019.
  • Reforça el seu compromís solidari amb Catalunya incrementant les donacions a conseqüència de la situació derivada de la crisi sanitària.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha entregat hui 10.000 quilos de productes de primera necessitat, com són llentilla cuita (11.910 unitats) i arròs (2.520 unitats), al Banc d'Aliments de les Comarques de Tarragona.

Els passats 26 de maig i 9 de juny, Mercadona ja va fer dos entregues de 13.500 litres de llet sencera i de 11.390 quilos de llegums cuits al Banc d'Aliments de les Comarques de Tarragona. També cal afegir que entrega diàriament aliments als menjadors socials tarragonins amb els quals col·labora habitualment. De fet, des del principi d'any, la cadena de supermercats ha donat 231.000 quilos de productes de primera necessitat a diverses entitats socials de Tarragona.

La nova donació feta hui al Banc d'Aliments forma part de les que la companyia du a terme a Catalunya a conseqüència de la situació derivada de la COVID-19. En total, des de l'1 de gener i fins hui, ha entregat més d'un milió de quilos (concretament 1.030.000) d'aliments, tant secs com frescos, i articles d'higiene personal als bancs d'aliments de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, a la Creu Roja Catalunya, al banc de productes no alimentaris La Nau i a 35 menjadors socials, entre altres. De la quantitat donada d'1.030.000 quilos, aproximadament 750.000 quilos corresponen als mesos d'abril, maig i juny, període en el qual ha incrementat les donacions per a ajudar a pal·liar, en la mesura que siga possible, les demandes dels col·lectius més necessitats. Els productes donats han sigut llet, llegums, arròs, pasta, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motle, cereals i sucs i batuts refrigerats, entre altres. Pel que fa als articles d'higiene personal, s'han donat xampús i desodorants per a adults, i també xuplons i mossegadors per a bebés.

En este sentit, el president del Banc d'Aliments, Eusebio Alonso, ha volgut posar de manifest que "estem molt agraïts per esta nova donació de Mercadona, productes de primera necessitat que des de hui mateix es repartiran a les entitats socials del territori". Ha afegit que "accions com esta demostren el compromís de la cadena de supermercats per a contribuir a pal·liar les greus conseqüències de la COVID-19 i són l'esperit que mou el Banc d'Aliments en un moment molt complex en el qual la necessitat alimentària ha augmentat un 40 % en el territori". 

Per la seua part, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Tarragona, Beatriz Feced, ha agraït "el treball que duen a terme les entitats socials com el Banc d'Aliments de les Comarques de Tarragona" i ha posat de manifest que "amb esta nova donació realitzada hui s'haurà entregat més d'un milió de quilos d'aliments i articles d'higiene personal a diverses entitats i organitzacions benèfiques de Catalunya des del principi d'any, la qual cosa representa un increment de més d'un 30 % respecte al mateix període de 2019, amb l'objectiu d'ajudar a pal·liar, en la mesura que siga possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb els 4 bancs d'aliments de Catalunya i altres entitats socials, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya, 6 dels quals són de les comarques de Tarragona La donació es du a terme diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que entrega els productes en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els menjars diaris.

De fet, durant 2019, la companyia va donar a estes entitats i organitzacions socials de Catalunya més de 1.478 tones d'aliments, equivalents a quasi 25.000 carros de la compra. Este compromís solidari també s'ha reforçat des del principi d'any a conseqüència de la situació derivada de la crisi sanitària, a la qual la companyia ha respost amb un increment de les donacions de més d'un 30 % respecte al mateix període de l'any anterior, fins a arribar a les 1.030 tones donades de productes de primera necessitat, tant aliments com articles d'higiene personal, des de l'1 de gener i fins hui.

E. Alonso (Banc d'Aliments de les Comarques de Tarragona) i B. Feced (Mercadona) en un moment de la donació feta huiE. Alonso (Banc d'Aliments de les Comarques de Tarragona) i B. Feced (Mercadona) en un moment de la donació feta hui.

Logo EActiVat