Entrega de productes de primera necessitat de Mercadona a Creu Roja Ciudad Real

Mercadona entrega 10.000 quilos d'aliments de primera necessitat a entitats socials com la Creu Roja de Ciudad Real

03 de juny de 2020
  • La companyia aferma la seua col·laboració amb entitats socials com la Creu Roja de Ciudad Real amb l'entrega productes de primera necessitat com llet, galletes, arròs, pasta, conserva, fesols, sucs, productes d'higiene, etc.
  • Mercadona reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • La companyia, fins hui, ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de Castella-la Manxa més de 100 tones de productes i aliments.
  • L'any 2019, la companyia va donar un total de 250 tones d'aliments de primera necessitat en tota Castella-la Manxa.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, reactiva el procés de donacions amb les entitats socials amb la província de Ciudad Real amb les quals col·labora habitualment, i implementa noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions.

José Ruiz, director de Relacions Externes de Mercadona a Castella-la Manxa, destaca que: ''La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments i menjadors socials de Castella-la Manxa, on va donar 250 tones d'aliments en 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

D'altra banda, Rosario Lafuente, presidenta de Creu Roja Espanyola a Ciudad Real, ha volgut agrair a Mercadona la sensibilitat i la solidaritat cap als més necessitats. "Sens dubte, gràcies a esta solidaritat hem pogut arribar a tantes i tantes persones necessitades.

Gràcies de tot cor perquè amb esta col·laboració i la de moltes altres persones i empreses hem pogut arribar a complir el nostre objectiu: “Estar prop de les persones, sobretot de les més vulnerables”. Gràcies una altra vegada en el meu nom, en el de Creu Roja Ciudad Real i en el de les persones que rebran gratament esta ajuda.

Amb la declaració de l'estat d'alarma causat per la crisi sanitària de la COVID-19, Creu Roja va posar en marxa un pla especial per a donar resposta d'emergència a les necessitats de les persones, Pla RESPON, que ha fet possible que hui dia s'hagen pogut atendre 1.564.087 persones en tota Espanya i 57.558 de Castella-la Manxa.

A la província de Ciudad Real s'han atés, fins hui, 16.006 persones, les quals han rebut més de 68.000 respostes. Cal destacar l'ajuda a més de 7.000 persones en l'àrea d'Inclusió Social (entregues de béns de primera necessitat, entregues econòmiques, acompanyaments socials, informació social, allotjament, assistència en tràmits i gestions, suport psicosocial, etc.) i més de 10.000 persones en l'àrea de Salut (informació sobre salut i COVID-19, assistència psicològica, assistència farmacològica i acompanyaments a centres de salut, principalment).  D'altra banda, hem donat suport a més de 400 persones mitjançant informació i orientació laboral i a més de 600 xiquets i xiquetes de famílies en dificultat social oferint reforç educatiu a través de suports digitals. Des de l'àrea de Socors i Emergències s'han efectuat trasllats sanitaris a petició del 112, al mateix temps que s'ha col·laborat en l'allotjament i el manteniment d'espais temporals d'alberg per a persones sense casa. Tot això, sense haver deixat d'atendre l'activitat ordinària de l'organització, gràcies a la gran labor de més de 3.000 voluntaris i voluntàries amb els quals compta Creu Roja a la província de Ciudad Real, dels quals més de 600 han intervingut directament en el Pla RESPON, juntament amb el seu personal tècnic.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any, la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 5.835 tones d'aliments, 5.567 a Espanya i 268 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos.  A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció. 

Entrega de productes de primera necessitat de Mercadona a Creu Roja Ciudad RealEntrega de productes de primera necessitat de Mercadona a Creu Roja Ciudad Real.

Entrega de productes de primera necessitat de Mercadona a Creu Roja Ciudad RealEntrega de productes de primera necessitat de Mercadona a Creu Roja Ciudad Real.

Logo EActiVat