Donació de Mercadona, en col·laboració amb Sofidel, al BAN

Mercadona, en col·laboració amb Sofidel Spain, dona més de 53.000 quilos de paper de cuina a la Fundació Banc d'Aliments de Navarra

25 de maig de 2021
  • La cadena de supermercats ha donat més de 460 tones de productes de primera necessitat en 2020 a Navarra a diferents entitats.

Mercadona, en col·laboració amb el seu proveïdor navarrés Sofidel Spain, ha donat a la Fundació Banc d'Aliments de Navarra (BAN) més de 53.000 quilos de paper de cuina. Amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, la cadena de supermercats ha fet efectiva l'entrega al BAN de 381.000 rotllos d'este producte de la seua marca Bosque Verde.

Mercadona ha donat més de 460 tones de productes a entitats socials a Navarra en 2020. Esta quantitat representa un augment del 64 % de les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

Com a part de la seua responsabilitat social empresarial, Mercadona no solament fa esta col·laboració amb el BAN, també col·labora diàriament, donant productes de primera necessitat, amb la Fundació Ilundáin Haritz Berri, les Hermanitas de los Pobres de Pamplona, el menjador solidari Paris 365, el menjador solidari Villa Javier de Tudela, la Llar San Francisco Javier de Tafalla, i la Fundació Asil d'Ancians San Jerónimo d'Estella-Lizarra. Cobrix, d'esta manera, totes les zones de la comunitat en les quals està present.

Mercadona a Navarra

Mercadona té 11 botigues situades a Navarra: 3 a Pamplona (a l'avinguda Guipuzkoa, l'avinguda San Jorge i l'avinguda Sancho el Fuerte) i 1 a Ansoáin, Aranguren, Barañáin, Burlada, Valle de Egüés, Estella, Tafalla i Tudela. Totes les botigues sumen una plantilla de més de 600 persones, amb ocupació estable i de qualitat. Un altre fet que demostra l'aposta de Mercadona per Navarra són els 480 milions d'euros en compres realitzades a proveïdors navarresos.

Sofidel Spain

Sofidel és el segon grup europeu i el cinqué mundial en la fabricació de paper per a ús higiènic i domèstic (tissú): paper higiènic, rotllos de cuina, tovallons, mocadors i facials. Amb més de 50 anys d’experiència, coordina les activitats de 17 empreses a Europa i als EUA, que produïxen més d'1,4 milions de tones de paper cada any i donen ocupació a més de 6.700 persones. Sofidel, amb seu a Espanya situada a la localitat navarresa de Buñuel, atorga una importància estratègica a la sostenibilitat per al creixement i desenvolupament, i fixa com a objectius la reducció al mínim del seu propi impacte sobre el capital natural, la transició a una economia baixa en carboni i la maximització dels beneficis socials.

Fundació Banc d'Aliments de Navarra

El nombre de persones a les quals atén mensualment la Fundació Banc d'Aliments de Navarra s'ha multiplicat exponencialment, de manera que ha passat de 22.400 el mes de febrer passat de 2020 a més de 25.100 persones en l'actualitat. En l'actual context de crisi econòmica, cal assenyalar que a les 22.400 persones ja receptores d'aliments de la Fundació abans de la pandèmia s'han sumat quasi 3.000 nous homes i dones amb urgent necessitat alimentària al llarg de tota la geografia foral.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona


Un de los compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit. Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donació de Mercadona, en col·laboració amb Sofidel, al BANDonació de Mercadona, en col·laboració amb Sofidel, al BAN.