M. Oca (Mercadona) i A. Echarri (Creu Roja Guipúscoa) en un moment de la donació

Mercadona, en col·laboració amb Iparlat, dona 63.000 litres de llet al Banc d'Aliments i a Creu Roja Guipúscoa

28 de maig de 2020
  • En total, des del 30 de març i fins hui, la companyia ha entregat més de 131 tones de productes de primera necessitat a diverses entitats socials de Guipúscoa.
  • Reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.

Mercadona, en col·laboració amb Iparlat (proveïdor de llet de la cadena de supermercats), ha entregat la quantitat de 63.000 litres de llet en format de packs de 6 minibrics individuals de 200 mil·lilitres cada un (en total, 52.500 unitats) al Banc d'Aliments i a Creu Roja Guipúscoa.

La nova donació, efectuada hui, forma part de les aportacions extraordinàries que la companyia du a terme a diverses organitzacions i entitats socials a causa de l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19, i se suma a les que ja va fer durant els mesos d'abril i maig al Banc d'Aliments de Guipúscoa amb l'entrega de més de 27.000 quilos (concretament, 27.233) de llegums, arròs, pasta i llet. 

A això cal afegir que Mercadona dona cada dia productes, tant frescos com secs, al Banc d'Aliments de Guipúscoa (que estes últimes setmanes, fruit de la situació ocasionada per la COVID-19, recull Creu Roja Guipúscoa en els supermercats).

En total, des del passat 30 de març i fins hui, ha entregat més de 131.000 quilos d'aliments com, per exemple, llegums, llet, pasta, arròs, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motle, cereals, i sucs i batuts refrigerats, entre altres, a estes entitats socials, la qual cosa representa un total de 2.214 carros de la compra.

Mercadona i Iparlat se sumen així a la crida feta pel Banc d'Aliments de Guipúscoa i Creu Roja amb l'objectiu de donar resposta i ajudar a pal·liar, en la mesura que siga possible, les demandes de les persones més necessitades.

La responsable de Relacions Externes de Mercadona a Guipúscoa, Miryam Oca, ha agraït "l'enorme labor que duen a terme tant el Banc d'Aliments de Guipúscoa com Creu Roja" i ha assenyalat que "amb esta nova donació s'hauran entregat més de 131.000 quilos d'aliments a diverses entitats i organitzacions benèfiques guipuscoanes en poc més de huit setmanes per a ajudar a pal·liar, tant com siga possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de col·laborar amb els bancs d'aliments de Biscaia, Àlaba i Guipúscoa, la cadena de supermercats també dona productes al menjador social de Los Desamparados de Vitòria-Gasteiz i a Creu Roja Euskadi. La donació es realitza diàriament, de dilluns a dissabte i les entregues es duen a terme en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària.

Amb la donació feta hui al Banc d'Aliments i a Creu Roja Guipúscoa, la companyia ha entregat un total de 283 tones de productes bàsics a estes entitats socials d'Euskadi, des del passat 30 de març i fins hui.

Voluntaris de Creu Roja descarregant els palets de llet donats per MercadonaVoluntaris de Creu Roja descarregant els palets de llet donats per Mercadona.

M. Oca (Mercadona) i A. Echarri (Creu Roja Guipúscoa) en un moment de la donacióM. Oca (Mercadona) i A. Echarri (Creu Roja Guipúscoa) en un moment de la donació.

Logo EActiVat