Moment de l’entrega de productes bàsics a l’Escola  Taller d’Estella-Lizarra (Navarra)

Mercadona donarà diàriament productes a l'Escola Taller d’Estella-Lizarra (Navarra)

21 de novembre de 2017
  • La cadena de supermercats comença a entregar diàriament productes de primera necessitat a l'Escola Taller d’Estella-Lizarra, que atén a 25 famílies.
  • Mercadona va donar 227,9 tones de productes de primera necessitat en 2016 a Navarra.

En el marc de la seua responsabilitat social, Mercadona ha iniciat una col·laboració estable amb l'Escola Taller d’Estella-Lizarra a través de l’entrega diària de productes bàsics. La donació es realitza al matí, gràcies als recursos logístics i humans que també aporta Mercadona, i els productes s’entreguen en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè l'alumnat els prepare. Amb aquesta iniciativa solidària es pretén ajudar en l'elaboració de menjars per a les 25 famílies que són ateses per aquesta institució, situada al número 26 de Merkatondoa a Estella-Lizarra.

Sobre la col·laboració, Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Navarra, explica que “per a Mercadona és una part vital de la seua responsabilitat social corporativa donar suport a entitats com l'Escola Taller d’Estella-Lizarra”. Per la seua banda, el regidor d'Indústria i Ocupació, Ricardo Gómez de Segura, agraeix “el suport de Mercadona. La donació diària d'aquests aliments, que porten cada matí a l'Escola, permet al nostre alumnat preparar menús per a atendre a 25 famílies en situació de necessitat". La directora de l'Escola Taller, Sira Cobelas, remarca que “gràcies a les donacions, alhora que desenvolupem la nostra obra social, milloren els recursos d'aprenentatge de l'alumnat, ja que practiquen diàriament amb aliments molt variats i de qualitat.

Com a part de la seua responsabilitat social corporativa, Mercadona no solament realitza aquesta col·laboració sinó que ha signat un conveni amb la Fundació Banc d'Aliments de Navarra a través del que enguany ha donat 4.000 quilos de productes de primera necessitat. A més, col·labora diàriament amb la Fundació Ilundain Haritz Berri, les Germanetes dels Pobres de Pamplona i el menjador solidari París 365. Totes aquestes accions han fet que, en 2016, Mercadona haja donat 227,9 tones de productes de primera necessitat a entitats socials navarreses.

En l’àmbit estatal, Mercadona col·labora amb més de 120 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i entitats benèfiques i, en 2016, va donar 6.500 tones d'aliments, la qual cosa equival a 108.000 carros de la compra.

Sobre Mercadona a Navarra

Mercadona manté la seua aposta decidida per Navarra, on ja compta amb 11 tendes i una plantilla de 456 persones, totes elles amb ocupació estable i de qualitat. A més, la companyia manté relació comercial amb 667 pimes d'aquesta comunitat i en 2016 va realitzar compres a proveïdors navarresos per valor de 270 milions d'euros, un 25% més que l'any anterior. Exemples dels seus proveïdors agroalimentaris i de la seua aposta pel producte local, són la compra d'1 milió de quilos de carxofa a Tudela, la qual cosa suposa un increment del 42% respecte a la campanya anterior; així com la compra de 4.000 quilos d'espàrrec blanc amb IGP navarresa, 4,2 milions de quilos de ceba i més de 400.000 quilos de pimentó roig i verd.

Sobre l'Escola Taller d’Estella-Lizarra

L'Escola Taller es va posar en marxa en la ciutat l’any 1989 i ha impartit cursos d'hoteleria des de 2004. És un programa que combina formació i ocupació, realitzant una obra social. Està subvencionat pel Servici Navarrés d'Ocupació. En l'actualitat 15 alumnes joves, menors de trenta anys, es formen per a obtindre el certificat de professionalitat de cuina i treballen, elaborant diàriament, diferents menús per a famílies en situació de necessitat.

Imatge de capçalera: Cuiners de l'Escola Taller al costat d'un dels treballadors de Mercadona que realitza les entregues diàries.