Logotip de Mercadona exterior

Mercadona donarà diàriament productes a la residència d'ancians La Concepción de Calahorra

18 de setembre de 2019
  • La cadena de supermercats comença a entregar diàriament productes de primera necessitat a la residència La Concepción de Calahorra que, gestionada per les Germanetes dels Ancians Desemparats, acull, actualment, 131 ancians sense recursos.
  • Mercadona ha donat 96.000 quilos de productes de primera necessitat en 2018 a La Rioja.

En el marc de la seua responsabilitat social, Mercadona ha iniciat una col·laboració estable amb la residència d'ancians La Concepción de Calahorra, a través de l'entrega diària de productes bàsics. Gestionat per les Germanetes dels Ancians Desemparats, a la llar viuen, actualment, 131 ancians sense recursos. La donació es du a terme de matí, gràcies als recursos logístics i humans que aporta Mercadona, i els productes s'entreguen en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària. Amb esta iniciativa solidària s'ajuda en l'elaboració de menjars per als ancians a què atén esta institució, situada al número 17 de la carretera de Murillo de Calahorra.

Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja, explica que "esta col·laboració ens permet ampliar el nombre de beneficiaris de la nostra RSE a La Rioja i ajudar un col·lectiu tan rellevant com el de la tercera edat". Per la seua banda, sor María Aurora Gómara, de les Germanetes dels Ancians Desemparats, ha agraït "estes donacions a Mercadona perquè, amb estes, preparem uns menús molt variats i saludables per als nostres ancians".

Com a part de la seua responsabilitat social corporativa, Mercadona no sols fa esta col·laboració, sinó que ha firmat un conveni amb el Banc d'Aliments de La Rioja, a través del qual enguany ha donat 5.500 litres de llet. A més, col·labora diàriament amb el mateix Banc d'Aliments de La Rioja i amb el menjador social Cocina Económica de Logroño. Totes estes accions han fet que, en 2018, Mercadona haja donat més de 96.000 quilos de productes de primera necessitat a entitats socials de La Rioja.

Germanetes dels Ancians Desemparats amb Manuel, treballador de Mercadona, durant l'entrega diària de productesLes Germanetes dels Ancians Desemparats amb Manuel, treballador de Mercadona, durant l'entrega diària de productes.

Mercadona a La Rioja

Mercadona té 9 botigues a La Rioja (5 a Logronyo i 1 a Alfaro, Arnedo, Calahorra i Haro) i una plantilla de 506 persones amb treball estable i de qualitat. La companyia manté relació comercial amb 805 pimes i en 2018 ha fet compres a proveïdors de La Rioja per valor de 377 milions d'euros, un 5 % més que l'any anterior.

Les Germanetes dels Ancians Desemparats

Les Germanetes dels Ancians Desemparats són una congregació religiosa fundada en 1873 pel sacerdot Saturnino López Novoa i per Santa Teresa Jornet. La missió que fa és acollir els ancians més pobres en un ambient de família per a poder atendre totes les necessitats que tinguen: materials, d'afecte i espirituals. La congregació és responsable, des de 1881, de la residència La Concepción a Calahorra, en la qual treballen 10 germanes i 49 treballadores i treballadors. En l'actualitat estan presents a 204 llars situades a 19 països, de les quals 125 estan a Espanya.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part de tot el que en rep. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats a través de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a fer-ho, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca conjuntament amb els proveïdors totalers la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d'aliments, així com, la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en el qual tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.