Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona, i Belén Méndez de Vigo, presidenta del Banc d'Aliments de Guipúscoa

Mercadona dona més de 7.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Guipúscoa

24 de juny de 2021
  • La cadena de supermercats ha donat més de 1.600 tones de productes de primera necessitat en 2020 a Euskadi a diferents entitats.

Mercadona ha donat al Banc d'Aliments de Guipúscoa més de 7.000 quilos de productes de primera necessitat. Amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits la cadena de supermercats ha fet efectiva l'entrega de conserves de peix, galletes, oli, alimentació infantil, llet, arròs i pasta, entre altres.

En l'entrega han estat presents, Belén Méndez de Vigo, presidenta del Banc d'Aliments de Guipúscoa, i Imanol Flandes, Gerent de Relacions Externes de Mercadona. Flandes ha afirmat que "des de Mercadona hem volgut unir-nos a la campanya de primavera del Banc d'Aliments de Guipúscoa amb esta donació privada, que se suma a les nostres donacions diàries". Per la seua part, Méndez de Vigo ha agraït "tant la donació de hui com la col·laboració diària de Mercadona que ens ajuda a pal·liar les necessitats alimentàries de quasi 21.300 persones".   

Mercadona ha donat més de 1.600 tones de productes a entitats socials a Euskadi en 2020. Esta quantitat representa un augment del 21 % de les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

Com a part de la seua responsabilitat social empresarial, Mercadona no només fa esta acció, també col·labora diàriament, donant productes de primera necessitat, amb els Bancs d'Aliments d'Àlaba, Biscaia i Guipúscoa.

Mercadona a Euskadi

Mercadona disposa de 22 botigues a Euskadi i preveu obrir-ne cinc més en 2021, de les quals dos estaran situades als municipis guipuscoans d'Andoain i Lazkao. Compta amb una plantilla de 2.131 persones, amb ocupació estable i de qualitat. Un altre fet que demostra l'aposta de Mercadona per Euskadi són els 565 milions d'euros en compres realitzades a proveïdors bascos en 2020, un 3 % més que l'any anterior.

Banc d'Aliments de Guipúscoa

Constituït l'any 1997, l'objectiu del Banc d'Aliments de Guipúscoa és la lluita contra el malbaratament a favor dels més necessitats en el nostre entorn. L'any 2020, els 212 voluntaris del Banc d'Aliments de Guipúscoa han distribuït, a través de 187 entitats col·laboradores, quasi 2.300 tones d'aliments a 21.252 beneficiaris, una mitjana de 131 quilos per persona.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit. Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona, i Belén Méndez de Vigo, presidenta del Banc d'Aliments de GuipúscoaImanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona, i Belén Méndez de Vigo, presidenta del Banc d'Aliments de Guipúscoa.