Imanol Flandes (Mercadona) i voluntaris del Banc d'Aliments de Navarra durant l'entrega efectuada

Mercadona dona més de 51.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments i a menjadors socials de Navarra

23 de abril de 2020
  • Reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • Hui entrega més de 16 tones de llegums, arròs, macarrons i llet al Banc d'Aliments de Navarra.
  • Dels 51.411 quilos donats, 24.000 s'han distribuït als menjadors socials de la Comunitat Foral als quals la companyia entrega productes diàriament.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha entregat, fruit de la situació excepcional ocasionada per la COVID-19, la quantitat de 51.411 quilos (74 palets) de productes de primera necessitat, com llet, oli, pasta, llegums, conserves de peix i vegetals, i també productes frescos i plats preparats, com mandonguilles, pastís de tonyina, lasanyes, cremes de verdures i postres làcties, entre altres, al Banc d'Aliments i als 5 menjadors socials de Navarra amb els quals col·labora habitualment.

La companyia ha donat un total de 27.411 quilos de productes al Banc d'Aliments de Navarra durant el mes d'abril. La primera entrega es va fer a principis de mes amb la donació d'11.191 quilos d'aliments i la segona té lloc hui, 23 d'abril, amb un volum de 16.220 quilos de productes de primera necessitat com llegums, arròs, macarrons i llet.

Mercadona se suma així a la crida feta pel Banc d'Aliments de Navarra atesa la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta i ajudar a pal·liar en la mesura que siga possible les demandes de les persones més necessitades.

Així mateix, i amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, Mercadona també aferma la seua col·laboració amb els menjadors socials de Navarra amb els quals col·labora habitualment, amb donacions d'aliments que han aconseguit un total de 24.000 quilos, des del passat 27 de març.

El director de Relacions Externes de Mercadona a Navarra, Imanol Flandes, ha assenyalat que "la situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: donar resposta a les necessitats de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint. L'entrega de més de 51.000 quilos d'aliments en un període de poc més de tres setmanes ha sigut la nostra xicoteta contribució".

Per la seua part, el director del Banc d'Aliments de Navarra, Joaquín Fernández, ha manifestat que "agraïsc especialment la col·laboració de Mercadona amb nosaltres a través d'esta i altres donacions d'aliments, sobretot en estos moments de crisi no solament sanitària, sinó també social i econòmica. Si fins a mitjan mes de març ateníem 23.000 persones, en les últimes setmanes ja hem notat considerablement l'augment de persones que demanen ajuda alimentària. Estes donacions són imprescindibles per a poder donar suport a totes estes famílies que ja patien necessitats i les quals comencen a notar també esta crisi".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb el Banc d'Aliments de Navarra, la cadena de supermercats també dona productes a cinc menjadors socials de Navarra: Villa Javier de Tudela, Hogar San Francisco Javier a Tafalla, i Fundació Ilundain, Paris 365 i Residencia Hermanitas de los Pobres a la comarca de Pamplona. La donació es du a terme diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cada un dels menjadors socials i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els menjars diaris. De fet, des de principi d'any i fins hui, la companyia ha donat a estes entitats i organitzacions socials un total de 112 tones d'aliments.

Imanol Flandes (Mercadona) i voluntaris del Banc d'Aliments de Navarra durant l'entrega efectuada huiImanol Flandes (Mercadona) i voluntaris del Banc d'Aliments de Navarra durant l'entrega efectuada.

Donació de productes al Banc d'Aliments de NavarraDonació de productes al Banc d'Aliments de Navarra.

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà