Donació del supermercat Mercadona a La Rioja

Mercadona dona més de 420 tones d'aliments en 2020 a entitats socials a La Rioja

10 de febrer de 2021
  • La companyia va augmentar un 58 % les donacions, respecte a l'any anterior, a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.
  • Mercadona col·labora diàriament amb el Banc d'Aliments de La Rioja, el menjador social Cocina Económica de Logronyo, la residència La Concepción de Calahorra, Càritas parroquials d'Arnedo i Alfaro i la Llar Madre de Dios de Haro.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 420 tones de productes a entitats socials a La Rioja en 2020. Esta quantitat representa un augment del 58 % de les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte a l'any anterior a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

Estes donacions es duen a terme a través de la col·laboració diària amb el Banc d'Aliments de La Rioja, el menjador social Cocina Económica de Logronyo i la residència La Concepción de Calahorra.

A més, en 2020 Mercadona ha iniciat una col·laboració diària amb Càritas parroquials d'Arnedo i Alfaro i la Llar Madre de Dios de Haro, amb la qual cosa amplia el nombre d'entitats de La Rioja amb les quals col·labora i cobrix totes les zones de la Comunitat en les quals està present.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Responsable de Mercadona a La Rioja i el president del Banc d'Aliments durant l'entregaImanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja, i José Manuel Pascual-Salcedo, president del Banc d'Aliments de La Rioja.

Logo EActiVat