Exterior botiga Mercadona

Mercadona dona més de 276 tones d'aliments en 2020 a entitats socials de Múrcia

17 de febrer de 2021
  • La companyia va donar l'equivalent a 4.600 carros de la compra, un 50 % més que l'any passat.
  • Mercadona col·labora amb 4 menjadors socials, amb el Banc d'Aliments del Segura i altres entitats socials de la Regió, i els dona suport.
  • Els ''Caps'' (clients) també van donar 122 tones de producte a la Regió de Múrcia, una quantitat que correspon a 2.033 carros.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 276 tones de productes en 2020 a menjadors socials de la Regió de Múrcia, en concret al menjador social Jesús Abandonado de Múrcia, Fraterna Beata Piedad de la Cruz a Alcantarilla i els menjadors Hospitalidad Santa Teresa i al menjador de Càritas a Cartagena. Dins d'estes col·laboracions també estan les que s'han fet amb diferents entitats socials com el Banc d'Aliments del Segura, Càritas i altres bancs d'aliments municipals creats per a ajudar les famílies necessitades en diferents municipis, entre altres entitats socials regionals. Esta quantitat representa un augment de més d'un 50 % de les entregues d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

Estes donacions són l'equivalent a 4.600 carros de la compra i es duen a terme a través de la col·laboració amb els menjadors i entitats socials esmentats anteriorment.

També els ''Caps'' (clients) han col·laborat en l'any 2000 amb la donació de 122 tones, que equival a més de 2.033 carros de productes, en les diferents operacions quilo que s'han dut a terme, i també en la Gran Recollida d'aliments.

Donacions a Espanya i Portugal

Mercadona ha donat més de 17.000 tones de productes en 2020 a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques d'Espanya i Portugal. Esta quantitat significa un augment del 84 % de les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte a l'any anterior a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual. Estes donacions són l'equivalent a més de 283.000 carros de la compra i es duen a terme amb la col·laboració amb més de 290 menjadors socials, més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials i organitzacions benèfiques tant d'Espanya com de les zones de Portugal on Mercadona està present.

Així mateix, la companyia va mostrar el seu suport amb donacions addicionals, com les entregues que va fer als mesos de març i abril a l'hospital de campanya habilitat en la fira IFEMA de Madrid.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. En els últims quatre mesos, Mercadona ha adaptat 72 botigues de la cadena a Espanya i Portugal al model Botiga 6.25, que s'anirà estenent enguany a tota la cadena. A la Regió de Múrcia hui ja hi ha 3 supermercats transformats en Botigues 6.25, en concret a Múrcia capital, a Torres de Cotillas i a Iecla. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Logo EActiVat