Edifici façana supermercat Mercadona

Mercadona dona més de 260 tones d'aliments a menjadors socials de Màlaga en 2020

23 de desembre de 2020
  • La companyia aferma la col·laboració amb els menjadors socials d'EMAUS a Estepona, Vélez-Málaga i Torremolinos, la Casa de Asís a Antequera, i també amb els menjadors de Màlaga capital, Sto. Domingo, Yo soy Tú i Cottolengo.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19, afermant la col·laboració amb els menjadors socials d'EMAUS en els municipis d'Estepona, Vélez-Málaga i Torremolinos, la Casa de Asís a Antequera, i també amb el Menjador Social de Sto. Domingo, Yo soy Tú i el Cottolengo a Màlaga capital, amb la donació de més de 260 tones de productes de primera necessitat durant l'any 2020.

Paco Rodríguez, director de Relacions Externes de Mercadona a Màlaga, destaca que: “la companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els menjadors socials de la província de Màlaga als quals hem donat enguany més 260 tones de productes de primera necessitat. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat”.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, com a part del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el seu Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'este pla, Mercadona col·labora amb més de 280 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any, la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 15.874 tones d'aliments, 14.869 a Espanya i 1.005 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia va prendre la decisió de reforçar les donacions als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat. Amb esta finalitat, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En este sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Logo EActiVat