Façana supermercat Mercadona

Mercadona dona més de 137 tones d'aliments en 2020 a Castelló, un 200 % més que en 2019

09 de febrer de 2021
  • Mercadona col·labora de manera habitual amb el Menjador Municipal i Alberg de Transeünts de Castelló i amb el Banc d'Aliments de la província.
  • La companyia destina tant aliments de primera necessitat com lactis, pasta, carn, fruites, verdures, arròs i llegums, com també productes higiènics i de cura infantil.
  • La companyia va col·laborar en la Gran Recollida d'Aliments organitzada pel Banc d'Aliments de Castelló, on es va aconseguir recaptar, gràcies a la solidaritat dels seus ''Caps'', més de 40 tones d'aliments.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 137 tones d'aliments de primera necessitat en 2020 a entitats benèfiques de la província de Castelló, com, entre altres, al Menjador Municipal i Alberg de Transeünts de Castelló o al Banc d'Aliments de la província, amb els quals col·labora habitualment.

Esta quantitat significa un augment de més del 200 % de les aportacions d'aliments i altres productes de primera necessitat respecte a l'any anterior, a conseqüència de la situació excepcional que es viu actualment. Entre els principals productes donats hi ha lactis, pasta, carn, fruites, verdures, arròs, llegums, complements higiènics i de cura infantil.

A més, gràcies a la solidaritat dels ''Caps'', com internament la companyia anomena els clients, es van aconseguir recaptar més de 40 tones de productes per a la Gran Recollida d'Aliments organitzada el mes de novembre passat pel Banc d'Aliments.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials de tota Espanya i Portugal, als quals dona diàriament i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen. De fet, l'any 2020, la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 17.000 tones d'aliments, 15.800 a Espanya i 1.200 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementat des que la companyia va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Pensant en la mobilitat sostenible de ''El Cap'' (client), l'empresa disposa ja de 1.350 places d'aparcament amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics situades als pàrquings de més de 500 botigues. Mercadona va començar a instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics l'any 2017, amb la implantació del Nou Model de Botiga Eficient, i preveu continuar augmentant esta xifra al llarg de 2021.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Logo EActiVat