Donació d'aliments de Mercadona a entitats socials de Tenerife

Mercadona dona esta setmana 9.400 quilos d'aliments a entitats socials de Tenerife

30 de abril de 2020
  • La companyia reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • Esta setmana ha entregat 9.400 quilos de productes de primera necessitat com ara oli, arròs, pasta, llet, productes de xarcuteria o dolços al Banc d'Aliments, Càritas i Creu Roja.
  • Des de principis d'any la companyia ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de Canàries 166.000 quilos de productes i aliments.
  • En 2019 la companyia va donar un total de 479 tones d'aliments de primera necessitat només a Canàries.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha entregat al llarg d'esta setmana, a conseqüència de la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19, 9.400 quilos de productes de primera necessitat com ara oli, arròs, pasta, llet, productes de xarcuteria o dolços al Banc d'Aliments, Càritas i Creu Roja.

En el seu compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, la companyia reforça el procés de donacions amb les entitats socials de Tenerife amb les quals col·labora habitualment i ha implementat noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions. En este sentit, ha entregat des de principis d'any més de 79.000 quilos d'aliments a Tenerife, dels quals 13.500 han anat destinats als menjadors socials Asociación Benéfica Centro Padre Laraña i La Noria.

Jorge Pérez, director de Relacions Externes de Mercadona a Tenerife, destaca que: "La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint. Esperem que les donacions que duem a terme ajuden en este objectiu".

D'altra banda, Hernán Cerón, president del Banc d'Aliments de Tenerife, agraïx la labor de la companyia: "Al principi de març teníem problemes importants de proveïment d'aliments. Estem molt agraïts perquè Mercadona ens ha permés, en dos mesos, ajudar 22.600 persones necessitades de l'illa, ja que necessitàvem amb urgència productes bàsics per a pal·liar la fam de tantes famílies".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des del principi d'any la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 3.649 tones d'aliments, 3.508 a Espanya i 141 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, prenguera la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els proveïdors totaler la conversió de residus en nous recursos. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donació d'aliments de Mercadona a entitats socials de TenerifeDonació d'aliments de Mercadona a entitats socials de Tenerife.

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà