Representants del Banc d'Aliments de Lugo amb Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia

Mercadona dona al Banc d'Aliments de Lugo 9.600 quilos d'aliments

04 de juny de 2020
  • La companyia, fins hui, ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de la comunitat gallega més de 380 tones de productes i aliments.
  • La companyia reforça les donacions de productes de primera necessitat a entitats socials de la província de Lugo durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19.
  • L'any 2019, la companyia va donar un total de 706,6 tones d'aliments de primera necessitat només a Galícia. 

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, ha enfortit el seu procés de donacions amb les entitats socials de la província de Lugo amb les quals col·labora habitualment, i procedix a implementar noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions.

La companyia ha entregat hui al Banc d'Aliments de Lugo 9.600 quilos de productes de primera necessitat, que se sumen a altres donacions fetes a diferents entitats de la província com la Fundació Menjador San Froilán, a la qual entrega diàriament productes de primera necessitat que no són aptes per a la venda, però sí que són aptes per al consum.

Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia, destaca "la magnífica labor que duen a terme des del Banc d'Aliments de Lugo, on no han deixat de treballar per a ajudar els altres en estos temps difícils". "La companyia, en el seu ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i menjadors socials de Galícia, on va donar 706 tones d'aliments l'any 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

D'altra banda, Amadora Núñez, presidenta del Banc d'Aliments de Lugo, "agraïx a Mercadona totes les ajudes rebudes per a poder continuar ajudant". El Banc d'Aliments de Lugo atén més de 2.100 famílies, xifra que multiplica per cinc les famílies que auxiliaven abans de la pandèmia.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 260 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des del principi d'any la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 5.800 tones d'aliments, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, prenguera la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Representants del Banc d'Aliments de Lugo amb Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a GalíciaRepresentants del Banc d'Aliments de Lugo amb Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia.

Logo EActiVat