Donació de productes de Mercadona a la Fundació Madrina

Mercadona dona a la Fundació Madrina 2,3 tones de bolquers i aliments de primera necessitat

28 de octubre de 2020
  • La companyia aferma la col·laboració amb entitats socials com la Fundació Madrina, a la qual fa una tercera donació que se suma a la ja realitzada per un global de 6 tones, i entrega productes de primera necessitat com són els bolquers, els potets i la llet d'inici, continuació i creixement.
  • Mercadona reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats ocasionades per esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • La companyia, fins hui, ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de la Comunitat de Madrid més de 335 tones de productes i aliments.
  • L'any 2019, la companyia va donar un total de 403 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a la Comunitat de Madrid.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, reactiva el seu procés de donacions amb les entitats socials de la Comunitat de Madrid amb les quals col·labora habitualment, i procedix a implementar noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions.

José Antonio Rueda, director de Relacions Externes de Mercadona a Madrid, destaca que: ''La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments i menjadors socials de la Comunitat de Madrid, on va donar 403 tones d'aliments en 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

Per la seua part, la Fundació Madrina comenta: "Mentre traiem el cap amb por a l'abisme de la pobresa, a una emergència social sense precedents provocada per la pandèmia del coronavirus, només podem agrair esta resposta solidària que Mercadona repartix de llarg a llarg del territori i que han donat lloc a poder pal·liar un poc escenes que ningú sospitava presenciar en este país en ple segle XXI. En les 'cues de la fam' s'amunteguen diàriament desenes de milers de persones. Hem atés més d'un milió de ciutadans des del mes de març passat i assistim amb preocupació a l'auge d'un nou perfil entre els demandants d'auxili: estrangers, però també espanyols que mai havien tocat a la nostra porta i que ara s'han vist obligats a fer-ho després de quedar-se sense faena o que han patit ajustaments salarials i no poden fer front a les seues necessitats bàsiques. No poder pagar el lloguer es convertix en el menor dels seus problemes quan amb prou faenes poden menjar. Agraïm a Mercadona la seua reiterada ajuda i cridem a la solidaritat a la resta de les empreses. Gràcies, Mercadona".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 279 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any, la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 9.163 tones d'aliments, 8.690 a Espanya i 474 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos.  A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donación de productos de Mercadona a la Fundación MadrinaDonació de productes de Mercadona a la Fundació Madrina.

Logo EActiVat