Entrega de Mercadona feta a Càritas de Torrejón de la Calzada

Mercadona dona a Càritas de Móstoles i Torrejón de la Calzada més de 4.400 quilos de productes de primera necessitat

19 de maig de 2020
  • La companyia aferma la seua col·laboració amb entitats socials de la Comunitat de Madrid, com Càritas de Móstoles i de Torrejón de la Calzada, entregant aliments i productes de primera necessitat, com llet, oli, arròs, pasta, llegums, conserves vegetals, xocolate, galletes, conserves de peix, bolquers i productes d'higiene personal.
  • Mercadona reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats derivades d'esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • La companyia, fins hui, ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de la Comunitat de Madrid més de 136 tones de productes i aliments.
  • L'any 2019, la companyia va donar un total de 403 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a la Comunitat de Madrid.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, aferma el seu procés de donacions a entitats socials de la comunitat, i implementa noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions.

Natalia Castrillo, directora de Relacions Externes de Mercadona al sud-oest de la Comunitat de Madrid, destaca que: "La companyia, en el seu ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments i entitats socials de la Comunitat de Madrid, on va donar més de 400 tones d'aliments l'any 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

Pablo de Haro, rector de la parròquia Nuestra Señora de la Asunción i responsable de Càritas Parroquial de Móstoles, ha agraït a Mercadona la seua donació, i ha manifestat que: "gràcies a la donació de bolquers i productes d'higiene infantil que ha fet Mercadona a la nostra Càritas Parroquial de Móstoles, podrem continuar atenent mares en risc d'exclusió social a través del Projecte Miriam, ajudant-les en la criança dels bebés. Esta ajuda serà un gran alleujament per a elles, ja que cobrixen necessitats bàsiques dels seus fills difícilment assequibles, més encara en la situació social tan complicada que ens toca viure a conseqüència de la COVID-19".

Fermín Peláez, rector de la parròquia San Cristóbal i responsable de Càritas Parroquial de Torrejón de la Calzada, també ha agraït la donació de la companyia per "la seua admirable generositat donant tants productes d'alimentació i higiene a entitats socials, com hui fan amb la nostra, en les quals intentem cobrir les necessitats més bàsiques de, per desgràcia, moltes persones que actualment ho estan passant malament. Volem agrair també la intermediació de l'Ajuntament de Torrejón de la Calzada en esta iniciativa, així com la seua col·laboració constant amb la nostra entitat. Encomanem de cor a Déu a tots els qui fan possible una societat millor i, especialment, als responsables d'esta empresa que disfruta de tanta estima per part de la societat espanyola".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des del principi d'any la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 4.884 tones d'aliments, 4.674 a Espanya i 210 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, prenguera la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. En este sentit, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega de Mercadona a Càritas de MóstolesEntrega de Mercadona a Càritas de Móstoles.

Entrega de Mercadona feta a Càritas de Torrejón de la CalzadaEntrega de Mercadona a Càritas de Torrejón de la Calzada.

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà