Moment de l’entrega de llet sencera Hacendado al Banc dels Aliments de Barcelona

Mercadona dóna 90.000 litres de llet als Bancs d'Aliments de Catalunya

27 de novembre de 2017
  • La cadena de distribució participarà també en El Gran Recapte i posarà a la disposició dels quatre Bancs d'Aliments més de 250 tendes en tota Catalunya.

La companyia de supermercats Mercadona ha fet efectiva la donació de 90.000 litres de llet sencera de la marca pròpia Hacendado a la Federació Catalana dels Bancs dels Aliments.

La relació entre Mercadona i la Federació Catalana dels Bancs dels Aliments, que engloba els Bancs d'Aliments de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, es va iniciar en 2010 i s'emmarca des de dos vessants: d'una banda, posar a la disposició dels Bancs els Aliments les tendes de Mercadona en les edicions que organitzen per a recollides d'aliments; i, d'altra banda, fer una donació de productes de primera necessitat als Bancs d'Aliments perquè aquests puguen distribuir-los a les persones necessitades a través d'entitats benèfiques.

En aquest sentit, Mercadona també col·laborarà en l'edició d'enguany de El Gran Recapte -prevista per als pròxims dies 1 i 2 de desembre- amb la participació de més de 250 tendes de tota Catalunya, on s'establirà un punt de recollida d'aliments en cadascuna.

La companyia posarà a la disposició dels quatre Bancs d'Aliments les tendes com a punts de recollida d'aliments de primera necessitat. En la campanya anterior, celebrada el novembre passat de 2016, van participar 250 tendes Mercadona i es van arreplegar més de 1.100 tones de productes bàsics donats pels clients.

A més, Mercadona fa una aportació addicional de 90.000 litres de llet sencera Hacendado. En aquest sentit, el director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, remarca "la important labor" que duen a terme els Bancs d'Aliments "en arreplegar i repartir els aliments entre els més necessitats" i assenyala que aquesta nova donació de 90.000 litres de llet que fa la companyia "és la nostra xicoteta contribució per a ajudar a les persones que més ho necessiten".

A més de la col·laboració amb els Bancs d'Aliments, la cadena de supermercats també dóna productes a més de trenta menjadors socials repartits per tota Catalunya. La donació es realitza diàriament de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cadascun dels menjadors socials i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els menjars.

En total, l'any passat, Mercadona va donar 1.530 tones d'aliments i altres productes de primera necessitat a diverses institucions i organitzacions benèfiques de Catalunya, la qual cosa equival a 25.247 carros de la compra.

Imatge de capçalera: Treballadors de Mercadona durant la donació de llet Hacendado al Banc dels Aliments de Barcelona.