Antoni Fo i Oriol Berenguer (Banc dels Aliments) amb Beatriz Feced (Mercadona) i voluntaris durant l'entrega d'aliments efectuada

Mercadona dona 8.000 quilos de llentilles al Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida

19 de maig de 2020
  • En total, durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19, la companyia ha entregat prop de 397.000 quilos de productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya.
  • Reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiva hui el lliurament de 8.000 quilos de llegums, concretament llentilles, al Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida.

Esta entrega se suma a les que realitza diàriament als menjadors socials de les comarques de Lleida que estan oberts en estos moments, i amb els quals col·labora habitualment, com el menjador social de la Fundació Jericó (a Lleida ciutat) i la Residència Sant Josep (a la Seu d'Urgell), que han suposat, fins hui, la donació de més de 19.500 quilos de productes de primera necessitat a les entitats socials lleidatanes.

La nova donació, realitzada hui, forma part de les que la companyia està duent a terme, donada l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19. En total, des del passat 27 de març i fins hui, ha entregat prop de 397.000 quilos d'aliments, tant secs com frescos, com, per exemple, llegums, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motle, cereals, i sucs i batuts refrigerats, entre altres, a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya, la qual cosa representa un total de 6.700 carros de la compra.

Mercadona dona resposta així a la crida feta pels bancs d'aliments i reforça les donacions per a ajudar a pal·liar, tant com siga possible, les demandes de les persones més necessitades.

En este sentit, el president del Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida, Antoni Fo, ha assenyalat que "els llegums són essencials en la labor dels bancs d'aliments d'ajuda a les famílies en situació de vulnerabilitat per l'alt valor nutritiu que presenten". I ha afegit que "a més, cal destacar que l'acció dels bancs d'aliments no es podria dur a terme sense la col·laboració d'empreses socialment responsables com Mercadona".

Per la seua part, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Lleida, Beatriz Feced, ha agraït "el treball que duen a terme les entitats socials com el Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida" i ha manifestat que "amb esta nova donació s'hauran entregat al voltant de 397 tones d'aliments a diverses entitats i organitzacions benèfiques de Catalunya en poc més de set setmanes per a ajudar a pal·liar, tant com siga possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb els 4 bancs d'aliments de Catalunya i altres entitats benèfiques com la Creu Roja a Catalunya, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya. La donació es du a terme diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cada un dels menjadors socials i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris puguen preparar els menjars diaris.

De fet, durant 2019, la companyia ha donat a estes entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya més de 1.478 tones d'aliments.

Antoni Fo i Oriol Berenguer (Banc dels Aliments) amb Beatriz Feced (Mercadona) i voluntaris durant l'entrega d'aliments efectuadaAntoni Fo i Oriol Berenguer (Banc dels Aliments) amb Beatriz Feced (Mercadona) i voluntaris durant l'entrega d'aliments efectuada.

Donació de llentilles de Mercadona al Banc dels Aliments de les Comarques de LleidaDonació de llentilles de Mercadona al Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida.

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà