Exterior botiga Mercadona

Mercadona dona 4.700 quilos d'aliments a Càritas Toledo

09 de agost de 2021
  • La companyia aferma la col·laboració amb Càritas Diocesana de Toledo amb l'entrega de 4.700 quilos d'aliments de primera necessitat, com són llegums, oli, sucre i xocolate.
  • Mercadona va donar a la regió l'equivalent a més de 8.300 carros de la compra, que dupliquen el que es va donar l'any anterior.
  • Mercadona col·labora habitualment amb 12 menjadors socials de Castella-la Manxa, a més d'entitats com el Banc d'Aliments, Càritas o Creu Roja, i els dona suport.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, la companyia, que ja ha donat durant el 2020 més de 500 tones de productes de primera necessitat a diferents entitats socials de la regió, ha entregat a Càritas Toledo quasi 5 tones d'aliments de primera necessitat per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.

Natalia Castrillo, directora de Relacions Externes de Mercadona a la província de Toledo, destaca que: ''La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments i menjadors socials de Castella-la Manxa, on va donar 503 tones d'aliments en 2020. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint''.

D'altra banda, Javier García-Cabañas, secretari general de Càritas a Toledo, ha donat les gràcies una vegada més a Mercadona pel seu compromís amb les famílies més vulnerables "responent a les nostres peticions cada vegada que els necessitem". García-Cabañas ha destacat la col·laboració d'empreses amb cor que, com Mercadona, "han fet possible que en 2020 arribàrem directament a més d'11.100 persones i indirectament a 37.200 persones de tota l'Arxidiòcesi de Toledo".  Així mateix, ha explicat que la donació de Mercadona, que es du a terme al centre de distribució Virgen del Sagrario, s'entregarà a totes les famílies acompanyades per les Càritas parroquials de l'Arxidiòcesi, un total de 147. Finalment, García-Cabañas ha volgut agrair el compromís d'empreses, entitats i particulars "en uns moments d'especial dificultat per a tots i més difícils per a les famílies més vulnerables".

Mercadona va duplicar en 2020 les donacions de producte respecte a l'any anterior, l'equivalent a 8.300 carros de la compra, amb la col·laboració amb més de 12 menjadors socials, a més de les diferents seus de banc d'aliments, Creu Roja o Càritas de la regió on la companyia està present.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

 Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. En particular, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és soci del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega d'aliments de Mercadona a Càritas ToledoEntrega d'aliments de Mercadona a Càritas Toledo.