Lliurament de 27.000 litres de llet per part de Mercadona al Banc d'Aliments de Lleida

Mercadona dóna 27.000 litres de llet Hacendado als Bancs d'Aliments de Tarragona i Lleida

16 de abril de 2018
  • En 2017, la companyia va donar més de 700.000 quilos d'aliments i altres productes de primera necessitat a diverses institucions i organitzacions benèfiques de Tarragona i Lleida.

Mercadona ha fet efectiva la donació de 13.500 litres de llet sencera de la marca pròpia Hacendado al Banc d'Aliments de les comarques de Tarragona i altres 13.500 al Banc d'Aliments de Lleida en compliment del conveni de col·laboració signat per les dos parts. Aquesta donació se suma a l'efectuada al Banc d'Aliments de Barcelona i continuarà els pròxims dies amb el repartiment al banc d'aliments de Girona fins a completar els 100.000 litres de llet que la companyia de supermercats donarà aquest 2018 a Catalunya.

La relació entre Mercadona i la Federació Catalana de Bancs d'Aliments, que engloba els quatre bancs d'aliments, es va iniciar l'any 2010 coincidint amb la campanya de recollida d'aliments bàsics en supermercats i mercats. Aquesta col·laboració, iniciada fa nou anys, s'emmarca des de dos vessants: d'una banda, posar a la disposició dels bancs d'aliments les botigues de Mercadona en les edicions que organitzen per a recaptar aliments, i, d'altra banda, fer una donació de productes de primera necessitat perquè els bancs d'aliments puguen distribuir-los entre les persones necessitades a través d'entitats benèfiques.

Entrega de llet sencera Hacendado al Banc d'Aliments de les comarques de TarragonaDonació de llet sencera Hacendado al Banc d'Aliments de les comarques de Tarragona.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part de tot el que rep d'ella. Amb aquest objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, a més de la col·laboració amb els Bancs d'Aliments, la cadena de supermercats també dóna productes a més de 30  menjadors socials repartits per tota Catalunya. La donació es realitza diàriament gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta a cadascun dels menjadors socials els productes i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els menjars.

En total, l'any passat, Mercadona va donar més de 1.600 tones d'aliments i altres productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya.