Entrega de la donació al Banc d'Aliments de Conca

Mercadona dona més de 2,5 tones d'aliments al Banc d'Aliments de Conca

23 de desembre de 2021
  • La companyia aferma la col·laboració amb el Banc d'Aliments de Conca, amb l'entrega de quasi 2.500 quilos d'aliments de primera necessitat com llegums i oli.
  • Mercadona va donar a la regió l'equivalent a més de 8.300 carros de la compra, que dupliquen el que es va donar l'any anterior.
  • Mercadona col·labora habitualment amb 12 menjadors socials de Castella-la Manxa, a més d'entitats com el Banc d'Aliments, Càritas o Creu Roja, i els dona suport.
  • En 2020 la companyia va donar més de 500 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a Castella-la Manxa.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, la companyia, que ja ha donat durant el 2020 més de 500 tones de productes de primera necessitat a diferents entitats socials de la regió, ha entregat al Banc d'Aliments de Conca de quasi 2,5 tones d'aliments de primera necessitat per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.

Iván Díaz, director de Relacions Externes de Mercadona a la província de Conca, destaca que: ''La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments i menjadors socials de Castella-la Manxa, on va donar 503 tones d'aliments en 2020. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint''.

D'altra banda, Antonio Villaseñor, president del Banc d'Aliments de Conca, agraïx la labor de la companyia "per la generositat i el compromís que demostra amb les donacions d'aliments, que permeten que en estos moments tan difícils puguem continuar ajudant els més necessitats de la província".

Mercadona va duplicar en 2020 les donacions de producte respecte a l'any anterior, l'equivalent a 8.300 carros de la compra, amb la col·laboració amb més de 12 menjadors socials, a més de les diferents seus de banc d'aliments, Creu Roja o Càritas de la regió on la companyia està present.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. En particular, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega de la donació al Banc d'Aliments de ConcaEntrega de la donació al Banc d'Aliments de Conca.