Responsables de Càritas Guadalajara i de Mercadona durant l'entrega

Mercadona dona 2.300 quilos d'aliments de primera necessitat a Càritas de Guadalajara

08 de juny de 2020
  • La companyia aferma la seua col·laboració amb entitats socials com Càritas a Guadalajara, amb l'entrega d'aliments de primera necessitat com postres, brioixeria, creïlles i productes lactis.
  • Mercadona reforça les donacions de productes de primera necessitat durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats ocasionades per esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • La companyia, fins hui, ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de Castella-la Manxa més de 125 tones de productes i aliments.
  • En 2019 la companyia va donar un total de 250 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a Castella-la Manxa.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, reactiva el procés de donacions amb les entitats socials de Castella-la Manxa amb les quals col·labora habitualment, i implementa noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions.

Gonzalo Canelada, director de Relacions Externes de Mercadona a Guadalajara, destaca que: ''La companyia, en el seu ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments i menjadors socials de Castella-la Manxa, on va va donar 250 tones d'aliments en 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

D'altra banda, Lourdes López, delegada de Càritas Diocesana Sigüenza-Guadalajara, agraïx la labor de la companyia en esta situació d'emergència sanitària en la qual ens trobem: “Càritas està adaptant els seus recursos i projectes a les normes de prevenció dictades i redoblant les accions d'atenció i acompanyament a les persones en situació més precària, i d'esta manera dona resposta a les seues necessitats bàsiques d'alimentació i es fa més pròxima i solidària amb els qui més estan patint. Cada gest compta”.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 265 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any, la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 6.201 tones d'aliments, 5.933 a Espanya i 268 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos.  A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant la utilització de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Responsables de Càritas Guadalajara i de Mercadona durant l'entregaResponsables de Càritas Guadalajara i de Mercadona durant l'entrega.

Entrega d'aliments de Mercadona a Càritas Guadalajara Entrega d'aliments de Mercadona a Càritas Guadalajara.

Logo EActiVat