Entrega de productes de primera necessitat de Mercadona al Banc d'Aliments de Salamanca

Mercadona dona 2 tones de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Salamanca

13 de novembre de 2020
  • La companyia reforça la seua col·laboració amb l'entitat i entrega productes de primera necessitat com macarrons i pasta seca, col·laboració que se suma a l'anterior donació que va fer al mes d'abril.
  • La companyia ha donat fins hui, a les diferents entitats i organitzacions socials de Castella i Lleó, més de 1.154 tones de productes, un 9 % més que en 2019.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19, i dona 2 tones de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Salamanca, que se sumen a les més de 7 tones de llet donades per la companyia a l'abril. En concret, ha donat productes com macarrons i pasta seca.

Laura del Palacio, directora de Relacions Externes de Mercadona a Salamanca, destaca que: ''La companyia, en el seu ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable amb la col·laboració amb els bancs d'aliments i menjadors socials de la província als quals, des de principi d'any fins ara, ha donat 111 tones de productes de primera necessitat. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en una situació d'extraordinària complexitat com la que estem vivint''.

D'altra banda, Godofredo García, president del Banc d'Aliments de Salamanca, agraïx la labor de la companyia per ''la seua actitud d'ajuda sempre incondicional amb totes les associacions de la província de Salamanca per haver-nos facilitat la possibilitat de poder acabar l'any de la millor manera possible i així poder arribar a molta més gent''.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, com a part del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el seu Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'este pla, Mercadona col·labora amb més de 285 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal als quals dona diàriament aliments, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des del començament d'any, la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 13.208 tones d'aliments, 12.438 a Espanya i 770 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia prenguera la decisió de reforçar les donacions als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·laborava habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat. Per a fer-ho, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En este sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir en 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu d'estos. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant la utilització de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega de productes de primera necessitat de Mercadona al Banc d'Aliments de SalamancaEntrega de productes de primera necessitat de Mercadona al Banc d'Aliments de Salamanca.

Logo EActiVat