Entrega de productes de Mercadona a entitats socials i organitzacions de la província de València i de Castelló

Mercadona dona 17.800 quilos d'aliments a entitats socials de València i de Castelló

08 de maig de 2020
  • La companyia aferma la seua col·laboració amb les entitats socials de la zona i entrega productes de primera necessitat com ara begudes isotòniques, postres i productes de xarcuteria.
  • Mercadona reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats sorgides per esta situació d'extraordinària complexitat que s'està vivint.
  • La companyia, fins hui, ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de la província de València i de Castelló més de 150.000 quilos de productes i d'aliments.
  • En 2019 la companyia va donar un total de 245.000 quilos d'aliments de primera necessitat a la província de València i de Castelló.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. Esta setmana ha fet una nova donació d'aproximadament 17.800 quilos d'aliments, com ara begudes isotòniques, postres i productes de xarcuteria, a diverses entitats socials de la província de València i de Castelló, i procedix a implementar noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones, com el subministrament d'estes organitzacions.

En concret, estos productes s'han entregat a les associacions amb les quals la companyia col·labora habitualment, com la Casa Caritat de València, el Menjador Sant Joan de Déu de València, el Banc d'Aliments de València i de Castelló, i el Menjador Municipal i Alberg de Transeünts de Castelló; i a altres associacions diverses, com Càritas de València, de Gandia i d'Oliva, Creu Roja d'Alzira, de Torrent i de Xàtiva, Associació Ciudad de la Esperanza d'Aldaia, Missatgers de la Pau Comunitat Valenciana, Parròquia Camí Real de Torrent, Fundació Altius de València i Fundació Proyecto Vivir de València.

M. José Sisamón, directora de Relacions Externes de Mercadona a Castelló i València Nord, destaca que "la companyia, en el seu ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i menjadors socials de la província de València i de Castelló, als quals va donar 245.000 quilos d'aliments en 2019, i des de principi d'any, ha donat quasi 150.000 quilos de productes i d'aliments. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 4.130 tones d'aliments, 3.926 a Espanya i 204 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, prenguera la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos.  A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Representants de Creu Roja Torrent amb treballadors de Mercadona durant l'entregaRepresentants de Creu Roja Torrent amb treballadors de Mercadona durant l'entrega.

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà