E. Alonso (Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona) i B. Feced (Mercadona) en un moment de la donació

Mercadona dona 13.500 litres de llet al Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona

26 de maig de 2020
  • En total, durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19, la companyia ha entregat prop de 450.000 quilos de productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya
  • Reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiva hui l'entrega de 13.500 litres de llet al Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona.

Esta entrega se suma a les que realitza diàriament als menjadors socials de les comarques de Tarragona que estan oberts en estos moments, i amb els quals col·labora habitualment, com els de l'Associació Joventut i Vida i Taula Amiga, els dos a Tarragona ciutat; La Taulada, a Valls; Fundació Santa Teresa, al Vendrell, i els de Càritas i Hermanitas de los Pobres, a Reus, entre altres entitats socials de la demarcació, que han suposat, fins hui, la donació de més de 103.000 quilos de productes de primera necessitat.

La nova donació realitzada hui forma part de les que la companyia du a terme des del 27 de març passat, per l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19. En total, i fins hui, ha entregat prop de 450.000 quilos d'aliments, tant secs com frescos, com ara llet, llegums, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motle, cereals, i sucs i batuts refrigerats, entre altres, a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya, la qual cosa representa 7.600 carros de la compra.

Mercadona dona resposta així a la crida feta pels bancs d'aliments i reforça les donacions per a ajudar a pal·liar, tant com siga possible, les demandes de les persones més necessitades.

En este sentit, el president del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, Eusebio Alonso, ha assenyalat que "hui hem rebut de Mercadona una donació de 13.500 litres de llet de primera qualitat, que repartirem entre les 28.500 persones que atenem en estos moments". I ha afegit que la cadena de supermercats "ha mostrat, des de fa anys, generositat cap a les persones amb més dificultats de la societat, a través dels bancs d'aliments i altres entitats socials, amb la donació d'articles de primera necessitat".

Per la seua part, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Tarragona, Beatriz Feced, ha agraït "el treball que duen a terme les entitats socials com el Banc dels Aliments de Tarragona" i ha manifestat que "amb esta nova donació feta hui s'hauran entregat al voltant de 450 tones d'aliments a diverses entitats i organitzacions benèfiques de Catalunya en poc més de huit setmanes per a ajudar a pal·liar, tant com siga possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb els 4 bancs d'aliments de Catalunya i altres entitats socials, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya. La donació es du a terme diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cada un dels menjadors socials i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els menjars diaris.

De fet, durant 2019, la companyia va donar a estes entitats i organitzacions socials de Catalunya més de 1.478 tones d'aliments.

E. Alonso (Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona) i B. Feced (Mercadona) en un moment de la donacióE. Alonso (Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona) i B. Feced (Mercadona) en un moment de la donació.

Donació de llet de Mercadona al Banc dels Aliments de les Comarques de TarragonaDonació de llet Mercadona al Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona.

Logo EActiVat