Exterior botiga Mercadona

Mercadona dona 13.500 litres de llet al Banc dels Aliments de les comarques de Lleida

28 de agost de 2019
  • En l'àmbit de Catalunya, la companyia entrega més de 100.000 litres de llet sencera Hacendado als quatre bancs d'aliments.
  • Al tancament de 2018, Mercadona ha donat prop de 179.000 quilos d'aliments i altres productes de primera necessitat a diverses institucions i organitzacions benèfiques de les comarques lleidatanes.

 

Mercadona ha fet efectiva hui la donació de 13.500 litres de llet sencera de la marca pròpia Hacendado al Banc dels Aliments de les comarques de Lleida en compliment del conveni de col·laboració firmat per les dos parts. Esta donació se suma a la ja feta als bancs d'aliments de les comarques de Girona i de Tarragona, i continuarà els pròxims mesos amb el repartiment al banc d'aliments de Barcelona fins a completar els més de 100.000 litres de llet que la companyia de supermercats donarà durant l’any 2019.

La relació entre Mercadona i la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, que engloba els quatre bancs d'aliments, es va iniciar l'any 2010 coincidint amb la campanya de recollida d'aliments bàsics en supermercats i mercats. La relació iniciada fa nou anys entre la cadena de distribució i l'entitat benèfica s'emmarca des de dos vessants: d'una banda, posar a la disposició dels bancs d'aliments les botigues de Mercadona en les edicions que organitzen per a recaptar aliments, i, d'altra banda, fer una donació de productes de primera necessitat perquè els bancs d'aliments puguen distribuir-los a les persones necessitades a través d'entitats benèfiques.

Durant l'acte d'entrega, el president del Banc dels Aliments de Lleida, Joan Saura, ha afirmat que "la llet és essencial en la tasca d'ajuda dels bancs d'aliments a les famílies en situació de vulnerabilitat pel seu alt valor nutritiu" i ha afegit que "l'acció dels bancs d'aliments no es podria dur a terme sense la col·laboració d'empreses socialment responsables com Mercadona". 

En este sentit, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Lleida, Beatriz Feced, ha agraït al Banc dels Aliments "la col·laboració duta a terme per a treballar junts en la lluita contra la pobresa" i ha manifestat que esta nova donació de 13.500 litres de llet "és la nostra xicoteta contribució per a ajudar les persones més necessitades del nostre entorn".

Joan Saura, president del banc d'aliments, i Beatriz Feced, directora de Relacions Externes de Mercadona a Lleida, amb membres de la patronal del Banc dels Aliments de les comarques de LleidaJoan Saura, president del banc d'aliments, i Beatriz Feced, directora de Relacions Externes de Mercadona a Lleida, amb membres de la patronal del Banc dels Aliments de les comarques de Lleida.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part de tot el que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb el Banc dels Aliments de les comarques de Lleida, la cadena de supermercats també dona productes a dos menjadors socials de Lleida: el menjador social La Panera i el de la Fundació Jericó. La donació es fa diàriament de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cada un dels menjadors socials i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els menjars.

En total, durant el 2018, Mercadona ha donat prop de 179.000 quilos d'aliments i altres productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de les comarques lleidatanes, la qual cosa equival a 3.000 carros de la compra.