Donació de Mercadona al Banc dels Aliments de les Comarques de Girona

Mercadona dona 13.500 litres de llet al Banc dels Aliments de les Comarques de Girona

20 de maig de 2019
  • En l'àmbit de Catalunya, la companyia entrega més de 100.000 litres de llet sencera Hacendado als quatre bancs d'aliments.
  • Al tancament de 2018, Mercadona ha donat al voltant de 160.000 quilos d'aliments i altres productes de primera necessitat a diverses institucions i organitzacions benèfiques de les comarques gironines.

Mercadona ha fet efectiva hui la donació de 13.500 litres de llet sencera de la marca pròpia Hacendado al Banc dels Aliments de les Comarques de Girona, en compliment del conveni de col·laboració firmat per les dos parts. Esta donació se suma a la que farà als bancs d'aliments de Barcelona, Tarragona i Lleida fins a completar els més de 100.000 litres de llet que la companyia de supermercats donarà este any 2019.

La relació entre Mercadona i la Federació Catalana de Bancs d'Aliments, que engloba els quatre bancs d'aliments, es va iniciar l'any 2010 quan es va fer la campanya de recollida d'aliments bàsics en supermercats i mercats. La relació iniciada fa nou anys entre la cadena de distribució i l'entitat benèfica s'emmarca des de dos vessants: d'una banda, posar a disposició dels bancs d'aliments les botigues de Mercadona en les edicions que organitzen per a recaptar aliments; i, d'altra banda, fer una donació de productes de primera necessitat perquè els bancs d'aliments puguen distribuir-los entre les persones necessitades a través d'entitats benèfiques.

Durant l'acte d'entrega, el president del Banc dels Aliments de les Comarques de Girona, Frederic Gómez, ha assenyalat que "les donacions que fan les empreses són essencials per a poder continuar ajudant les persones més necessitades, i és un exemple la solidaritat que mostra Mercadona, any rere any, ja siga amb estes donacions o durant la Gran Recollida". 

En este sentit, el responsable de Relacions Externes de Mercadona a Girona, Santi Mont, ha agraït al Banc dels Aliments "la col·laboració duta a terme per a treballar junts en la lluita contra la pobresa" i ha manifestat que esta nova donació de 13.500 litres de llet "és la nostra xicoteta contribució per a ajudar les persones que més ho necessiten del nostre entorn".

Frederic Gómez (president Banc dels Aliments de les Comarques de Girona) i Santi Mont (director RE Mercadona a Girona) durant l'entrega de la lletFrederic Gómez (president Banc dels Aliments de les Comarques de Girona) i Santi Mont (director RE Mercadona a Girona) durant l'entrega de la llet.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part de tot el que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb el Banc dels Aliments de les Comarques de Girona, la cadena de supermercats també dona productes a tres menjadors socials de les comarques gironines. La donació s'efectua diàriament de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta a cada un dels menjadors socials els productes i els entrega en les millors condicions de qualitat i de seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen el menjar.

En total, l'any passat, Mercadona va donar prop de 160 tones d'aliments i altres productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de les comarques de Girona, cosa que equival a 2.700 carros de la compra.

En total, durante el 2018, Mercadona donó cerca de 160 toneladas de alimentos y otros productos de primera necesidad a varias entidades sociales y organizaciones benéficas de las comarcas de Girona, lo que equivale a 2.700 carros de la compra.