Segundo Alcázar, president del Banc d'Aliments de Ciudad Real, i José Ruiz, director de Relacions Externes de Mercadona a Castella-la Manxa

Mercadona dona 10.000 quilos de producte de primera necessitat al Banc d'Aliments de Ciudad Real

22 de setembre de 2021
  • La companyia aferma la col·laboració amb el Banc d'Aliments de Ciudad Real amb l'entrega de producte de primera necessitat.
  • Mercadona col·labora amb 12 menjadors socials de la Comunitat, amb els bancs d'aliments i, a més, amb altres entitats socials de la regió com Càritas o Creu Roja, i els dona suport.
  • Mercadona va donar a la regió l'equivalent a més de 8.300 carros de la compra, que dupliquen el que es va donar l'any anterior.
  • En 2020 la companyia va donar més de 500 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a Castella-la Manxa.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, la companyia, que ja ha donat durant el 2020 més de 500 tones de productes de primera necessitat a diferents entitats socials de la regió, ha entregat al Banc d'Aliments de Ciudad Real més de 10.000 quilos de productes de primera necessitat (llet, llegums, oli, conserva, etc.) per a donar resposta a la demanda de les persones més necessitades, en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.

José Ruiz, director de Relacions Externes de Mercadona a Castella-la Manxa, destaca que: ''La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments i menjadors socials de Castella-la Manxa, al quals va donar més de 500 tones d'aliments en 2020. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint''.

D'altra banda, Segundo Alcázar, president del Banc d'Aliments de Ciudad Real, ha donat les gràcies als responsables de Mercadona per esta donació d'aliments, i ha ressaltat la solidaritat i el compromís social que demostren amb les seues donacions, que serà de gran ajuda per a atendre la demanda d'ajuda de les associacions que atenem.

Mercadona va donar en 2020 el doble de productes respecte a l'any anterior, l'equivalent a 8.300 carros de la compra, a través de la col·laboració amb menjadors socials, a més de bancs d'aliments, Creu Roja o Càritas de tota la regió on la companyia és present.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. En particular, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és soci del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Segundo Alcázar, president del Banc d'Aliments de Ciudad Real, i José Ruiz, director de Relacions Externes de Mercadona a Castella-la ManxaSegundo Alcázar, president del Banc d'Aliments de Ciudad Real, i José Ruiz, director de Relacions Externes de Mercadona a Castella-la Manxa.