Exterior botiga de Mercadona a Sevilla

Mercadona destina 42 milions d'euros a transformar la xarxa de botigues que té a Sevilla

17 de setembre de 2019
  • La companyia té 30 supermercats a la província adaptats al Nou Model de Botiga Eficient, que reforça l'excel·lència en el servici i reduïx fins a un 40 % el consum energètic, i ha continuat reforçant la seua estratègia de Frescos Global per a incrementar la qualitat i calidesa de l'assortiment de frescos.
  • Mercadona reobri hui el supermercat situat a Plaza de Armas després d'una reforma integral i el pròxim 27 de setembre obrirà la nova botiga al centre comercial Lagoh; una obertura que ha suposat una inversió de 3,5 milions d'euros i la creació de 34 llocs de treball estables i de qualitat.

Mercadona, empresa de supermercats físics i de venda online, continua el seu procés de transformació a la província de Sevilla, on la inversió executada per la companyia en el que va de 2019 ascendix a 42 milions d'euros. Les actuacions dutes a terme són diverses. D'una banda, ha continuat impulsant l'adaptació dels supermercats al Nou Model de Botiga Eficient, que reforça l'excel·lència en el servici i reduïx fins a un 40 % el consum energètic. Hui ja en són 30 les botigues amb este model a la província de Sevilla, on, en el que portem d'any, la companyia ha mamprés 14 reformes i una obertura (al municipi d'Espartinas, pel tancament de l'anterior per no complir els estàndards requerits per la companyia). Però a més, Mercadona també ha continuat reforçant la seua estratègia de Frescos Global per a oferir, a través de l'especialització, noves alternatives a les necessitats dels "Caps" (com internament denomina els seus clients) i incrementar la qualitat i calidesa en l'assortiment de frescos, de manera que en són ja 49 els supermercats amb Frescos Global a la província de Sevilla.

Hui reobri al públic el supermercat situat a Plaza de Armas, després d'una reforma integral per a adaptar-lo al Nou Model de Botiga Eficient de la companyia; cosa que ha suposat una inversió de 2 milions d'euros i la participació de 20 proveïdors, que han donat ocupació a més de 90 persones durant la fase de reforma. I el pròxim 27 de setembre, Mercadona obrirà la seua nova botiga eficient al centre comercial Lagoh; una obertura que ha suposat una inversió de 3,5 milions d'euros i la creació de 34 llocs de treball estables i de qualitat.

El Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona reforça l'excel·lència en el servici i optimitza l'acte de compra, amb millores de què es beneficien tant els "Caps" (clients) com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per a això, disposa de novetats en totes les seccions. Per exemple, hi ha un nou punt d'acabat per a la carn, una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasament, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb talladora de pa i pastisseria refrigerada o una nova exposició en la pescateria per als productes de closca, entre altres novetats.

El model de botiga eficient de la companyia també preveu la disposició d'una entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis, un nou model de carro de la compra i un nou model de carro tipus cistella, els dos molt més ergonòmics i lleugers. A tot això, se suma un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat, com en la distribució de les diverses seccions, a més d'amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Tecnologia, ergonomia i estalvi energètic

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou model de botiga de la companyia inclou mesures múltiples per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. Les botigues també disposen de zones comunes perquè els empleats disfruten de més comoditat en els descansos, així com un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

Una altra informació que cal destacar és que la Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament, mitjançant la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga; això facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius figuren, entre altres, les balances en les caixes o l'ús de tauletes electròniques que substituïxen el paper per a dur a terme gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a més agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

En l'àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, a causa de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, i amb l'optimització dels materials i del grossor de parets i sostres i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.

Secció de congelats al supermercat situat a Plaza de Armas, SevillaSecció de congelats al supermercat situat a Plaza de Armas, Sevilla.

Secció de xarcuteria al supermercat situat a Plaza de Armas, SevillaSecció de xarcuteria al supermercat situat a Plaza de Armas, Sevilla.