Bloc logístic de Mercadona a Abrera, Barcelona

Mercadona construirà un nou bloc logístic intel·ligent a Plaza (Saragossa)

16 de març de 2018
  • Per a eixe fi la companyia de supermercats adquireix una parcel·la de 17.000 m2 que unida a l'adquirida en 2006, suma una superfície de 67.000 m2.
  • Té previst invertir 6,5 milions d'euros en un magatzem intel·ligent que eliminarà sobreesforços i ampliarà la seua capacitat logística.
  • Més de 50 proveïdors d'obra i 300 persones participaran en la construcció del complex logístic, que iniciarà la seua activitat a partir del 2020.
  • S'espera que les obres del bloc logístic, situat a la Plataforma Logística de Plaza a Saragossa, s'inicien el segon quadrimestre del 2018.

Mercadona construirà un nou bloc logístic a la Plataforma Logística de Plaza a Saragossa, concretament al c/ Bari en una superfície de 67.000 metres quadrats, fruit de la unió de la parcel·la de 17.000 metres quadrats que acaba d'adquirir, amb la parcel·la que la companyia va adquirir l'any 2006 i que compta amb una superfície de 50.000 metres quadrats. D'ells, 30.000 metres es destinaran a superfície edificada. El projecte suposarà una inversió de 6,5 milions d'euros i s'espera que les obres, en les quals participaran 50 proveïdors d'obra i 300 persones, estiguen acabades per a l'any 2020.

Amb la seua posada en funcionament, es traslladarà l'activitat logística que es realitza en les actuals instal·lacions d'11.200 metres quadrats, situades igualment a Plaza, on es mantindrà els servicis de suport i magatzem d'envasos. La plantilla, formada per 100 persones, també serà traslladada a aquest nou bloc logístic automatitzat que eliminarà sobreesforços dels treballadors.

Invertir per a eliminar sobreesforços i transportar eficaçment

El nou bloc logístic de Saragossa ampliarà la capacitat logística de la xarxa de Mercadona, que en el seu conjunt supera els 970.000 metres quadrats de superfície. Per mitjà d'aquesta, la companyia proveeix eficientment a tots els seus supermercats amb l'objectiu, a més, de transportar cada vegada més mercaderia amb menys recursos, i de romandre "invisible" per a l'entorn. Des que la companyia va decidir apostar per aquest innovador model logístic, que elimina sobreesforços, ha destinat importants recursos a la modernització de la seua xarxa logística intel·ligent, per a la qual diàriament treballen més de 6.400 persones i en la qual ha invertit al llarg d'aquests anys més de 700 milions d'euros.

Imatge de capçalera: Interior del bloc logístic automatitzat d'Abrera, Barcelona.