Aposta de Mercadona per l'alvocat d'origen nacional

Mercadona compra més de 7.100 tones d'alvocat d'origen nacional per a la campanya d'enguany, un 30 % més que en 2019

16 de maig de 2020
  • Seguint l'aposta per la fruita i verdura de proximitat, la companyia compra alvocat procedent d'Andalusia per a la campanya 2020, que va de desembre a maig.
  • La companyia va comprar aproximadament 5.400 tones d'alvocat per a la campanya de 2019.

L'aposta de Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, pels productes frescos i, concretament, per la fruita i verdura de proximitat, ha fet que la companyia compre més de 7.100 tones d'alvocat de Mercadona d'origen nacional per a la campanya de 2020, aproximadament un 30 % més que en 2019, quan la companyia en va comprar aproximadament 5.400 tones. Esta campanya va arrancar el mes de desembre, quan la fruita va arribar als nivells òptims de maduresa i sabor, i finalitza el mes de maig.

Per a proveir d'alvocat de Mercadona, tant a granel com en pack de 4 unitats, les botigues que Mercadona té a la Península, Balears i a Portugal, la companyia col·labora amb diferents proveïdors que tenen els camps a Andalusia. En concret, amb el proveïdor José Luis Montosa de Valle-Niza (Màlaga), amb Sat 2803 Trops de Màlaga, amb Provelpack de Vélez-Málaga (Màlaga), amb Exceltrop de Vélez-Málaga (Màlaga), amb Tropical Millenium de Vélez-Málaga (Màlaga), i amb Cultivar de Barcelona, empresa maduradora que compra alvocats a agricultors de Màlaga.

Compromesos amb els productes d'origen nacional

L'any 2019, les compres de Mercadona a Espanya van arribar a un valor superior als 19.970 milions d'euros. Gràcies als acords comercials de la companyia amb el sector primari, Mercadona col·labora amb 9.500 agricultors, 12.000 pescadors i 6.700 ramaders. A més, la companyia dona suport a la iniciativa del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació "Fruites i verdures de temporada".

Així mateix, Mercadona defén les pràctiques comercials justes i des de fa anys està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària. Este acord voluntari, que suposa un nou pas en la promoció de pràctiques comercials justes, s'emmarca en la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i està impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària nacional.

Aposta de Mercadona per l'alvocat d'origen nacionalAlvocat disponible en la secció Fruita i Verdura de Mercadona.

Alvocat en el campAlvocat en camp de Mercadona.

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà