Alvocats de Mercadona a l’arbre.

Mercadona compra 5.700 tones d'alvocat de Granada i Màlaga durant aquesta campanya

21 de juny de 2017
  • L'alvocat s'ha comercialitzat a totes les tendes de Mercadona de la península i Balears.
  • Mercadona ha incrementat en més d'un 40% les seues compres en la present campanya, que va començar al desembre i va finalitzar al maig.

L'aposta de Mercadona pels productes frescos i, concretament, per la fruita i verdura de proximitat, ha impulsat que la cadena de supermercats haja comprat durant la present campanya més de 5.700 tones d'alvocat a productors de les províncies de Granada i Màlaga a través del seu interproveïdor Frutas Montosa, un 40% més que durant la campanya anterior. Aquest increment és fruit de la compra de 3.500 tones d'alvocats destinats a la seua venda a granel o en packs de 4 unitats, i de la compra de 2.200 tones d'alvocats per a elaborar les terrines de Guacamole de Mercadona, per al qual s'empra un alvocat de gran qualitat però de menor calibre.

En aquesta campanya, que va començar al desembre (quan la fruita va aconseguir els nivells òptims de maduresa i sabor) i va finalitzar a principis del mes de maig, Mercadona ha comercialitzat alvocats procedents de Granada i Màlaga a tots els supermercats de la cadena a la península i Balears.

L'alvocat és un fruit molt versàtil que, pel seu sabor, permet infinitat de combinacions a l'hora d'introduir-lo en una recepta, siga dolça, salada o picant. A més, l'alvocat ofereix moltes propietats beneficioses per a l'organisme. Un dels beneficis més reconeguts de l'alvocat és la regulació del colesterol gràcies a l'àcid oleic que posseeix. L'alvocat aporta, a més d'aigua, proteïnes, carbohidrats, fibres, vitamines, minerals i una xicoteta proporció de sucre natural. Actua com una bona fruita antioxidant ja que és ric en vitamina C i vitamina A.

En la seua aposta pels productes de proximitat, l’any 2016 Mercadona va realitzar compres a Espanya per valor de 16.055 milions d'euros. Concretament les compres a proveïdors de Màlaga van créixer un 3% respecte a l'any anterior, aconseguint els 535 milions d'euros.

Imatge de capçalera: Camps de l’interproveïdor de Mercadona Frutas Montosa a Valle-Niza (Màlaga).